In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

maandag, maart 30, 2009

Grondplaten en gans

Gisteren zijn de grond(isolatie)platen dan gelegd. De vloer begint zo langzamerhand op zijn eindhoogte te komen. Nu gaat er nog ca. 7 cm beton op, daarna moet het hele zwikkie drogen en dan kunnen we verder met zaken als schilderen, tegels zetten, keuken en badkamer plaatsen, vloeren leggen enz.enz.
Juni komt steeds dichterbij :)
Maar goed, eerst wat foto´s van de huidige werkzaamheden. In de kelder liggen donkere platen:

En verder hebben we wit of zilver liggen:



De zwarte platen zijn een stuk zachter dan de anderen, heb nog niet begrepen waarom dat precies zo is, maar als ik het goed begrijp heeft het iets te maken met warme en koude ruimtes...


Verder hadden we vrijdag een gans gekocht bij de spar. Hebben we nog nooit gegeten dus leek ons wel eens leuk. Volgens de mevrouw achter de kassa konden we er zeker 2 tot 3 keer van eten en dat mag ook wel voor een prijs van € 22,47 voor een gans van 3 kilo.
Helaas helaas, er blijkt op zo´n beestje net genoeg vlees te zitten voor 1 niet al te ruime maaltijd, voor de rest is het allemaal bot. Er zat wel een stuk meer smaak aan het vlees dan aan kippenvlees, maar het prijsverschil is te groot om nog een keer een gansje te nemen.

We hebben er wel om gelachen hoor, als we het per slot van rekening in een restaurant hadden uitgeprobeerd, waren we een stuk duurder uit geweest en zoals gezegd, het vlees op zich was heel erg lekker.
Dus nu weet je het zusje, het is inderdaad erg lekker, maar we doen het NOOOOOOOIT meer!