In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

zaterdag, maart 14, 2009

De bouw (......alsnog)

Ik zou schrijven over de bouw omdat er 3 grote silo´s voor ons huis waren gezet...

Tja, dan ineens komt er weer van alles tussen waardoor het er toch niet meer van komt om een logje te schrijven.

Om weer even terug te komen op de bouw. Afgelopen weekend zijn de stucadoors begonnen en moesten ze na een kleine anderhalve dag ophouden omdat de machines kapot waren.
Paul en ik zijn vervolgens zondag de hele dag aan de slag geweest met het van de bodem afschrapen/bikken van geknoeid stucwerk, zodat alles weer netjes is voor als de vloer gestort moet worden.
Gisteren ben ik dan ook nog een paar uur bezig geweest met vegen en rommel opruimen zodat de mannen vandaag weer in een opgeruimd huis konden beginnen.

Natuurlijk zijn we ook nog even wezen kijken en er ligt alweer een mooie laag knoeispul die we van de week weer op kunnen gaan ruimen.

Ook heb ik nog wat foto´s van afgelopen week van het stucgebeuren dus die zien jullie hieronder:
Eerst moest alle beton en gips in de grond/voorstrijk (zo heet het echt in het NL hoor Marike :) ) gezet worden. Hier het muurtje voor de dubbele wasbak in de badkamer.


Dit is de muur in Joris zijn kamer zonder stuc erop.

En hier zit het eerste laagje er op.



Zo wordt het hele zwikkie er op gespoten waarna het netjes wordt afgewerkt.




Helaas hadden we dus pech en ging eerst deze machine stuk:


Waarna de volgende dag de pomp die aan de silo vastzit naar z´n grootje ging.


Het kan nu eenmaal niet altijd allemaal meezitten, maar we hebben toch goede hoop dat de mannen het dit weekeinde voor elkaar krijgen om het hele zwikkie op de muren en het plafond te krijgen.
Zo niet dan gaan ze maandag verder tot het af is, verzekerde de baas mij gisteren.