In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

donderdag, april 02, 2009

Bouw en de eerste lentebloemen

Zoals gezegd moesten de buizen voor de vloerverwarming nog verlegd worden. Paul heeft dat samen met Mast (Martin) gedaan. Mast legde de buizen en Paul ging er achteraan met een soort van nietmachine-achtig geval om ze vast te leggen.
Uiteindelijk kwam het er zo uit te zien:

En alle buizen op de bovenverdieping komen samen in dit kastje:


Vandaag was het dan zover en zou de estrich (cementvloer) gestort gaan worden. Dat begon allemaal heel goed zoals je hier nog een beetje kunt zien:

De hele bovenverdieping was in 2 uur helemaal klaar.

Maar ja, natuurlijk moest er ook iets verkeerd gaan..... Het water werd ineens afgesloten bij ons. Paul was er toevallig en het bleek dat de gemeente ons water af moest sluiten omdat bij een van de buren het water aangesloten moest worden.
Onze directe buurman had ze geweigerd om zijn water te gebruiken dus moest er een andere oplossing bedacht worden en dat was dus om ook bij die mensen het water zo snel mogelijk aan te sluiten. Ze waren alleen even vergeten te bedenken dat wij bij het leggen van de estrich ook water nodig hadden.......
Natuurlijk komt ook dat gewoon weer goed, maar dan met een uur of twee vertraging. Dat zijn zo van die dingen.

Verder is het hier prachtig weer, de sneeuw smelt steeds verder uit de tuin weg en de eerste lentebodes zijn alweer te zien.



Als het weer zo mooi is, dan genieten we daar natuurlijk met volle teugen van en halen meteen onze korte broek uit de kast.
Joris wilde daarmee maar al te graag op de foto!


Het waait en dooit momenteel flink, dus ik ben benieuwd naar de nieuwsberichten van de komende dagen. Het zal me niets verbazen als er zo hier en daar weer een aantal flinke overstromingen komen.