In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

maandag, april 20, 2009

Schimmel op het dak

De titel zegt het al, door de gigantische hoeveelheid water die de laatste weken in het huis verwerkt is (stuc en vloer), is het erg vochtig geworden.
Dit is helaas flink in het hout van ons zichtdak geslagen en dat is daardoor op een aantal plaatsen ontzettend gaan schimmelen. Daar zitten nu dus zwarte vlekken op. Snik, snif, snuf.
We hebben zo hier en daar al nagevraagd en iedereen zegt hetzelfde als de timmerman: goed luchten, heel goed luchten. Als het goed is, gaat daardoor het grootste deel van de viezigheid al weg.

Verder is ondertussen de luchtlaag van het dak al gemaakt, de isolering ligt erop en afgetimmerd is het ook. Morgen leggen ze er nog een laag "pap" op en dan is het werk van de timmerman gedaan.
Vervolgens komt de dakdekker in die zorgt ervoor dat het dak echt wind en waterdicht wordt.

Toen we daarnet naar het huis wandelden, kwamen we weer een andere timmerman tegen (voor de insiders: Franz Fuchs ook van Sport Fuchs) en die is even met ons meegegaan om te kijken voor de trap. Even later kwam broer Peter ook langs, zogenaamd om Franz te spreken, maar eigenlijk kwam hij gewoon even kijken, haha. En voor degenen die het niet weten, Peter is onze huisarts.

Op dit moment hebben we voor donderdag een ritje naar Salzburg in de planning staan. Buurman Richard heeft zeer goede banden met de tegelmaker daar en via hem kunnen we tegen een heel interessant prijsje die dingen aanschaffen.
Heel handig om zo hier en daar een kennis te hebben, zullen we maar zeggen.


Verder gaat het hier lekker, het weer werkt nog steeds heel aardig mee. We hebben de laatste tijd wel wat vaker wolken en koude wind en voor de rest regelmatig een lekker zonnetje.

Joris kwam vandaag na 1 uurtje school alweer thuis, ik moest hem komen ophalen, want hij was op school van z´n stoel gevallen omdat hij zo vreselijk moe was.
Hier in de kelder een bedje voor hem gemaakt op de bank en hij was binnen een paar minuten compleet onder zeil. Na het middageten sliep hij ook binnen no-time en hij rook aardig naar koorts dus dat verklaart een hoop.

Vanmiddag zijn Paul, Joris en ik naar de Bezirkshauptmanschaft geweest om alle papieren in te leveren voor de Wohnbauförderung (soort subsidie, je krijgt dan een stuk goedkopere lening). We hadden eind vorige week eindelijk de papieren gekregen van het kadaster met het nummer waaronder we ingeschreven staan.

Zo, dan zijn we weer helemaal bijgeschreven, hopelijk ga ik het nu weer een beetje beter bijhouden....