In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

zondag, januari 08, 2012

Heel veel sneeuw

Zoals iedereen wel heeft meegekregen, is er hier in de laatste dagen heel veel sneeuw gevallen. Het is zodanig veel dat elk plekje dat nog vrij is, vol met sneeuw wordt gegooid. De sneeuwruimdienst weet al niet meer waar ze met alle sneeuw heen moeten. De weg bij ons de berg op is ondertussen niet iets meer dan 1 auto breed, maar 2 auto´s kunnen elkaar nu echt niet meer passeren. We moeten nu heel erg goed opletten of we een auto zien komen en dat is lastig, want er ligt zo´n berg sneeuw langs de kant van de weg dat niet alles meer goed te overzien is.

Omdat er ondertussen meer dan een meter op het terras ligt, heeft Paul vandaag een flinke berg naar beneden staan mikken, zodat we eventuele sneeuw die van het dak naar beneden gaat komen, op kunnen vangen. Eerst de berg sneeuw zoals ´ie was.

En nog een fotootje van Paul die hard aan het sneeuwscheppen is.

Met de gasten bij de skischool is het tot nu toe slecht gesteld deze week. Doordat het in Duitsland nogal vast heeft gestaan en het negatieve reisadvies, zijn er heel wat mensen vermoedelijk nog niet hier gearriveerd. We hopen maar dat er morgen wat meer aanstorm gaat komen.

De sneeuw zorgt trouwens ook voor ontzettend veel plezier. De sneeuw die van de straat het land op wordt gedrukt, wordt natuurlijk lekker hoog en door de hoeveelheid sneeuw die is gevallen, kun je er ontzettend leuk inspringen. Dat laat Joris zich natuurlijk geen twee keer zeggen!



Er komt nog een centimetertje of wat aan in de komende dagen, dus we zijn benieuwd hoe hoog we gaan eindigen!