In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

woensdag, april 22, 2009

Verzekeringen

Vanochtend werd ik opgebeld door Barbara van ons verzekeringskantoor. Of vorig jaar toen ik m´n knieband gescheurd had, onze toenmalige tussenpersoon dat eigenlijk wel bij de verzekering gemeld had.
Haar even uitgelegd dat ik onze vorige tussenpersoon al verteld had dat hij niets meer is dan een verzekeringsverkoper (was hij heel boos om, maar ik had wel gelijk) en dat hij dus helemaal niets heeft gedaan. Zelf had ik geen idee dat je zoiets bij je ongevallenverzekering moet melden, dus er ook niet aan gedacht.
Nu gaat ze kijken of ze het nog voor mekaar krijgt om deze melding daar te krijgen, want omdat de knieband afgescheurd is, schijn ik het plakkertje "gedeeltelijk invalide" te krijgen en daarvoor krijg je dan een uitkering....
Ik heb de papieren bij mekaar gezocht en ben heel benieuwd wat hier uit gaat komen. Zomaar een extraatje is natuurlijk nooit weg.

De zon schijnt weer heerlijk, het grootste deel huishouden is ook gedaan en ook door het andere werk ben ik op dit moment wel heen. Ik denk dus dat ik mij zo maar eens in het zonnetje ga begeven, want er komen nu wel wolken aan.

Verder heb ik last van het feit dat ik zo moe ben. Al maanden achter mekaar en het gaat maar niet over, ook niet door het eten van extra vitamines.
Een paar weken geleden gaf m´n lichaam al aan geen eten te willen; ik heb een dag alleen maar water kunnen drinken, ook bouillon ging niet; nu ga ik maar eens nog zo´n dagje houden. Alleen water of groene thee en voor de rest helemaal niets, dan kunnen er mooi wat afvalstoffen uitspoelen. Eens zien of het wat brengt, slecht voor je lijf is het in ieder geval niet :)

Het laatste nieuws over het nieuwe huis is dat de schoorsteenveger gisteren is geweest om de schoorsteen te controleren. Volgens hem zag het er allemaal goed uit, enige opmerking die hij maakte, was dat één van de balken in Sabine´s kamer te dicht bij de schoorsteen geplaatst is. Mocht er ooit brand uitbreken en dat vanaf die balk komen, dan kunnen we de schoorsteenveger in ieder geval niet aansprakelijk stellen voor nalatigheid of zoiets. Een mens leert zo elke dag weer wat nieuws.
Volgende week heb ik in de planning staan dat ik de muren en plafonds ga sauzen, als het goed is, is het stuckwerk tegen die tijd zover opgedroogd dat dat geen problemen meer geeft.