In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

zondag, april 24, 2011

Vakantie bij het Gardameer (donderdag 21.04.11)

Eerst weer genoten van een rustige ochtend, waarbij de kinderen nog wat in het zwembad hebben gespeeld terwijl Paul en ik boodschappen zijn gaan doen.
Zo tegen elf uur zijn we naar het dorp Toscolano (dit ligt in tegenstelling tot Cecina niet op de berg, maar aan het water) gaan wandelen. Meteen in het begin kwamen we weer een van onze vriendjes tegen:
die we dus meteen even op de gevoelige plaat vast moesten leggen.
Even later sloegen we het paadje naar beneden in, een erg leuk weggetje met zo nu en dan behoorlijk steile stukken ernaast. Voor Paul erg eng, maar ook hij genoot ondanks dat erg van de wandeling.

Vanaf hier geen foto´s meer daar de batterijen van de camera leeg bleken te zijn.
Beneden aangekomen, moet je eerst nog een heel stuk langs de autoweg lopen, wat niet echt prettig is zo zonder vluchtstrook en al zeker geen voetgangerspad. In ganzenpas gaat het echter best en na zo´n 10 minuten langs de weg wandelen, kwamen we bij een trap het dorp in. Dat gaat zeker zo´n 10 meter naar beneden, de bergen aan deze kant van het meer lopen heel erg steil naar beneden. Aan de andere kant is dat zover wij gezien hebben, minder erg.
Door prachtige oude straatjes liepen we in de richting van het centrum waar het marktdag bleek te zijn. Zeker 50 kramen, als het er niet meer waren, stonden opgesteld en we hebben daar even lekker rondgelopen. Met 3 paar korte sokjes voor Sabine als buit, zijn we richting het strand gelopen.
Daar zijn we bij de pizzeria gaan eten, het was flink warm en we hebben dus ook 2 flessen water (due bottiglie di aqua minerale sinza gas, pfff dat was mijn beste italiaans) soldaat gemaakt.
Hierna nog heerlijk op het strand gespeeld en zo tegen twee uur weer op weg naar huis gegaan.

Het was flink warm, waar vooral Paul en Joris veel last van kregen. Die hebben we dus ook even flink met water overgoten en water naar binnen gegoten (de reden dat we altijd met een behoorlijk zware rugzak met vooral veel water onderweg zijn als we gaan wandelen!) waarna het weer een stuk beter ging.
Door de schilderachtige straatjes van Cecina weer terug naar ons huis gewandeld en thuis gekomen de schaduw ingedoken. Paul en de kinderen hebben hun zwemspullen aangetrokken en zijn weer even lekker af gaan koelen in het zwembadje.

´s Avonds verse tortellini met een tomaten-rode pesto saus gegeten, weer eens iets anders dan een bbq.