In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

donderdag, april 26, 2012

Spannend

Tjonge jonge, sinds maandag is onze dochter met school in Wenen en we zijn heel benieuwd of ze het leuk vindt. Op de een of andere manier heeft ze namelijk in de laatste maand haar beltegoed van € 20,- erdoor gejaagd, alhoewel ze zelf niet begrijpt hoe dat kan.
Nou ja, het zal wel, morgenavond komt ze weer thuis en dan zullen we het wel horen.
Paul moet morgenavond wel naar een bijeenkomst van ons verzekeringsburo, die organiseren elk jaar een bijeenkomst rond een actueel financieel thema, op zich heel interessant natuurlijk. Alleen komt het dit keer wat lastig uit. Dan ligt het nog even aan Sabine of ik ook meega of niet. Als ze graag wil vertellen, dan blijf ik thuis, anders ga ik vermoedelijk ook mee.

Dan heb ik net onze boekhouder gemeld dat we per 2 mei Paul zijn hulp officieel gaan aanmelden. Wel op zogenaamde "geringfügige" basis, dus met een loon van niet meer dan € 376,23 per maand maar toch, we zullen dus wel moeten zorgen dat we zo´n € 400,- per maand extra verdienen om hem te kunnen betalen.
Spannend, maar ook erg leuk. We hopen natuurlijk dat we door hem nieuwe klanten kunnen aantrekken en het is ook erg interessant dat we de mensen nu veel sneller kunnen helpen. Dat zorgt voor veel goodwill en hopelijk dus goede mond op mond reclame en daardoor meer klanten.

Verder is Paul vandaag gevraagd of hij zich niet kandidaat wil stellen voor de bedrijfsvereniging "de Brixentaler" met leden in Brixen im Thale, Kirchberg en Westendorf. We zien dit ook als een mooie mogelijkheid om met meer bedrijven in het dal contact te krijgen, dus hij gaat het doen.
Nu alleen nog hopen dat hij gekozen wordt!
Ook dat is natuurlijk spannend :)