In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

dinsdag, april 09, 2013

Kruiden, pizza, ijs en vuur

Op het tuinfront staat het niet stil, want behalve de 2 bakken voor de groententuin, hebben we ook 2 kleinere bakken voor de kruiden.
 
In de linkse bak hebben we nu bieslook en peterselie, in de rechtse tijm, rozemarijn en salie.
Daar komt ook nog basilicum bij, maar die konden we nog niet krijgen. We gaan daarnaast in een grote pot ook nog zelf munt zaaien. Vanwege het woekergedrag van munt, durven we het niet aan om deze met een andere plant samen te zetten.

Sabine kwam vandaag thuis met de heuglijke mededeling dat ze een 1 had gehaald voor haar laatste duitse proefwerk, dus dat moest gevierd worden.
Ze had ontzettend zin in ijs en pizza. IJs hadden we al in huis, daarvan waren we door Tonny en Carolien van Ferienhaus am Brixenbachl al voorzien. Die ruimen na het seizoen hun vriezer uit en zijn zo lief om de inhoud daarvan aan ons te  doneren :-) Dus nogmaals DANK JULLIE WEL!!!
Vanmiddag hebben Sabine en ik het bananenijs geproefd en dat smaakt erg goed met pure chocoladehagelslag (zo op brood vinden we puur niet lekker, maar over het bananenijs is het super).

Voor het avondeten zijn Paul en ik naar Kirchberg gereden en hebben daar bij Pizza per Tutti 3 flinke pizza´s gehaald. Paul had een diavolo, Sabine, Joris en ik deelden 2 margaritha´s. Als toetje nog een bakje straciatella-ijs. Wat wil een mens nog meer.....

Nouhou...... een gezellig haardvuurtje is ook niet verkeerd.
We vinden het niet koud genoeg om de verwarming hoger te zetten, maar eventjes bijstoken met de kachel maakt het net iets aangenamer in huis. Daar we nog redelijk wat sloophout hebben, maken we daar natuurlijk gebruik van.

Zo nog een heerlijk kopje thee en het luxe gevoel is compleet!