In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

zondag, maart 23, 2008

VROLIJK PASEN!


Wij wensen iedereen vanaf hier graag een vrolijk pasen! Bij ons is het buiten grijs en na een leuk klein sneeuwbuitje vanochtend, komen er nu alleen nog miezervlokjes omlaag. Geen probleem, het laagje wit dat is gevallen, zorgt ervoor dat het landschap er weer mooi uitziet.

Vanochtend waren Joris en ik al om half acht uit de veren om de ontbijttafel klaar te maken. Hij had de servetten mooi neergelegd (met maar een beetje hulp van mij) en overal prachtige chocoladeversieringen neergezet. Natuurlijk hebben we eitjes gekookt en de kinderen hebben die mooi met stickertjes beplakt. Zag er weer heel vrolijk uit allemaal. Kopje thee, verse sinaasappelsap, paasbrood, ontbijtkoek, yoghurt met fruit... voor ons een heus feestmaal en we hebben er ook met volle teugen van genoten.
Tja en dan is het hier in Oostenrijk gewoonte dat de kinderen een kado krijgen met Pasen..... Normaalgesproken is dat een fiets, maar daar die van ons allebei nog een fiets hebben waar ze prima op passen, is het toch iets anders geworden. Joris wilde zo vreselijk graag een skateboard en Sabine het spel Mode-Designer voor de Nintendo DS. Daar wij de onaardigste niet zijn, hebben we ze allebei met hun wens verrast. Sabine heeft ook nog een extra spel gekregen (Mario & Luigi Partners in Time) omdat Joris zijn race-auto-skateboard met beschermers nogal aan de prijs was.
Verder samen nog 4 Sponge Bob Nintendo DS spellen, dus ze kunnen een tijdje vooruit.
Nooit gedacht dat we mee zouden gaan doen aan de Oostenrijkse Paas kado-geef-gekte, maar ik vrees dat we dat toch hebben gedaan.

Verder gisteren samen met vrienden Marco en Corletta een nieuwe antenne met zender voor Brixnet geïnstalleerd. Nieuwere techniek, waardoor de ontvangst hopelijk nog beter wordt.
Marco was bereid om voor ons op de wiebelige ladder te gaan staan en het richtantennetje en de paneelantenne op te hangen.


Het weer was nogal wisselvallig, het ene moment vol met wolken, het andere weer een vrijwel blauwe lucht. Al met al wel erg koud dus we waren allemaal flink dik ingepakt.


Alles bij mekaar met de voorbereidingen erbij toch weer een goede 30 uur werk. Het lijkt allemaal zo makkelijk als we de zooi aan het ophangen zijn, maar de voorbereidingen zijn niet mis.
Natuurlijk moesten we alles ook enigszins netjes afwerken (kabels opbinden enzo) om te zorgen dat Christoph het niet op z´n zenuwen krijgt. Heel braaf met z´n drietjes bezig hierzo (Corletta hielp ook, maar ja, iemand moet de foto´s nemen):


Nog even het zaakje dichtschroeven en klaar zijn we voor de zaterdag.


Natuurlijk ook nog getest waar deze zender te ontvangen is, en zover we het hebben kunnen zien, beslaat deze vrijwel de hele camping. Er moet nog veel meer getest worden, maar dat kunnen we pas doen als (vrijwel) iedereen weg is, want dan moeten er zenders uitgetrokken gaan worden en dat doen we toch liever als er zo min mogelijk klanten zijn.
Al met al weer een flinke stap om het Brixnet bij de tijd te houden. Nu is het nog wachten op de Telekom met glasvezel, maar wanneer dat ooit gaat komen????

Verder moet ik nog even vermelden dat ik voor de eerste keer zelf echt in de Suzuki SX4 heb gereden, tot nu toe was ik eigenlijk niet verder gekomen dan een korte test op ons pleintje. Hij rijdt wel heel anders dan de Clio hoor, ik moest erg wennen aan de totaal andere zitpositie en de directheid van het sturen. Ook schakelt deze auto nog vrij zwaar, maar dat komt in de loop van de tijd wel weer goed.

Paul heeft natuurlijk ook nog even lopen geinen op de camping. Achter op de wei waar wij moesten zijn, was een heel stuk afgezet, dus via het heuveltje naar de lichtmast toegereden. Met een auto zonder vierwielaandrijving vrijwel niet te doen, maar met de vierwiel was het ijzige heuveltje een peuleschil. Tja, je hebt een auto die het kan, dus dan moet je het ook wel eens uitproberen natuurlijk.