In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

dinsdag, februari 19, 2008

heerlijk zonnen

Ik had nooit gedacht dat ik het heerlijk zou vinden om elke dag in de zon te zitten, maar ik moet toegeven dat ik het wel erg lekker vind hoor.
Gistermiddag kwam Andi weer eens langswaaien en toen hebben we heerlijk op de bank in het zonnetje zitten praten. Daarna heeft hij nog een spelletje met Sabine gedaan en voor we het wisten was het alweer kwart voor vijf en moest hij de trein halen.

´s Avonds met de kinderen een klein hapje gegeten, we hadden niet zoveel honger, waarbij Joris niet lekker werd van vermoeidheid. Sabine heeft hem lekker met een voetenbankje een dekentje en een kussen op de stoel geïnstalleerd terwijl ik een kopje bouillon voor hem gemaakt heb. Ook heeft Sabine nog een glaasje sprite ingeschonken want er zat meneer een boer dwars.

Kwartiertje later ging het weer beter met onze patiënt en gelukkig kwam ook Paul iets na half acht weer binnen. Kinders in bed gebracht en toen moest Paul alweer naar een klant tot half tien.

Vanochtend was hij ook al weer vroeg onderweg naar St. Johann terwijl de kinderen en ik rustig aan hebben gedaan. Sabine had vandaag een ontwerp-bui en heeft oude kleding lopen verknippen tot "nieuwe" modieuze gevallen. Ze heeft een voorkeur voor veel bloot kan ik zeggen, het was allemaal heel mini spul, hahaha!

Tussen de middag heerlijk penne met kalkoen/broccolisaus gegeten. Een kleine variant op een recept uit Allerhande: volkorenmacaroni met kalfsoestersaus. Zo ontzettend lekker en gelukkig had ik teveel gemaakt dus vanavond konden we de rest opeten (kinderen hadden liever rijstwafels met hagelslag).
Toen de kinderen vanmiddag buiten speelden en ik op de bank zat te lezen, werden we door buurman Anatol uitgenodigd voor een kop thee/chocolademelk en een lekkere koek van de bakker. Nog gezellig wat zitten praten, maar tegen vijf uur weer naar binnen gegaan want het begon fris te worden.

Joris had bij het buitenspelen nog een paar sterretjes gevonden die we vanavond met pappa erbij hebben afgestoken. Dat blijft een hit die dingen, altijd leuk om te zien.
Verder hebben Sabine en Joris nog sportschool gespeeld want volgens Joris moet hij nog meer trainen om nog sterker te worden.

Nu liggen de beide boefjes weer op de bovenverdieping te slapen. Daar is natuurlijk ook een 2-persoonsbed en net als papa en mama naast mekaar slapen is toch wel heel gezellig hoor. Ach, het is vakantie, dan hebben we daar totaal geen moeite mee.

Wij zitten samen lekker in de kelder. Paul is zijn nieuwe pc aan het inrichten, daarna moet zijn oude pc omgebouwd worden tot mijn nieuwe pc en mijn oude pc moet voor de kinderen klaargemaakt worden. Per slot van rekening hadden we die van de kinderen begin januari opgeëist om voor een klant te gebruiken, dus hoogste tijd dat ze weer een nieuwe krijgen.