In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

maandag, oktober 27, 2008

het casco is bijna klaar

Het gaat allemaal best wel snel, alhoewel je de vooruitgang op dit moment niet zo goed in beeld kunt krijgen.
De mannen hebben net nog beloofd dat ze de boel om vijf uur zover hebben dat de buitenmuren echt helemaal klaar zijn. Dan moeten de binnenmuren natuurlijk nog wel gezet worden, maar met de buitenmuren klaar kan de timmerman deze week het dak ook nog komen doen (nou ja het eerste deel dan zodat we in ieder geval van bovenaf waterdicht zijn).

Hier nog even twee foto´s.
De eerste van de voorkant van het huis waarop je kunt zien dat het werk inderdaad flink vordert.


Op foto nummer twee kun je de binnenkant van Sabine haar kamer alvast bewonderen.


We hopen dat het allemaal lekker in dit tempo door blijft gaan, zodat we zo snel mogelijk kunnen verhuizen. Wel moet er nog een heleboel geregeld worden, maar dat is niet zo´n probleem dat komt allemaal vanzelf wel goed. Binnenkort maar eens gaan praten met onze toekomstige achterbuurman, die heeft het huis helemaal zelf opgebouwd en weet daardoor van de hoed en de rand. Dit in tegenstelling tot onze vriendelijke vriend Christian die de ene dag dit roept en de volgende dag dat, waardoor wij het allemaal niet meer weten.

Het afgelopen weekend hebben we ook weer fijn doorgebracht. Zaterdag gewerkt en voor de rest gewoon van het weer genoten.
Zondag hebben we eerst heerlijk uitgeslapen en zijn ´s middags lekker met z´n viertjes gaan boogschieten in Bockern. Waarschijnlijk de laatste mooie zondag van dit jaar en dat hebben we geweten, het was druk op het parcours. Eigenlijk nog nooit meegemaakt dat we echt andere mensen tegenkwamen in het bos, maar dit keer een heleboel. Als afsluiting heerlijk gegourmet, we hebben echt genoten van deze dag.

Vandaag was Paul weer vrijwel de hele dag onderweg naar klanten en andere probleempjes. Ik ben thuis in de weer geweest, onder andere met Sabine een heerlijke ovenschotel voor tussen de middag gemaakt. Met lamsfilet, gekruide gehaktballetjes (tja restjes van zondag), ui, wortel, sperziebonen, aardappels en dat alles in een italiaans gekruide tomatensaus. Het geheel afgemaakt met geraspte kaas en wij hebben onze buikjes weer heerlijk volgegeten.
Wel gezellig hoor om zo met mijn dochter te koken. Ze is weliswaar wat ongeduldig (in tegenstelling tot Joris, die kan uren samen met me koken), maar vindt het wel erg leuk om te doen.

Vanmiddag nog even langs de installateur gereden om te vragen wanneer hij nu eens de offerte verwacht af te hebben omdat we zo langzamerhand toch wel eens iets nodig hebben. We hebben ´m dat al ruim 3 weken geleden al gevraagd dus het wordt tijd.

Tevens de opdracht gegeven aan de keukeninstallateur voor de keuken en de oostenrijkse eethoek en daar mogen we dus al fijn een aanbetaling voor gaan doen, dus daar ga ik me zo nog even mee bezig houden.

1 Comments:

At 28 oktober, 2008 07:53, Blogger Jolanda zei....

hallo
Sabine wat krijg je een mooi kamer zeg met zo´n schuin stuk erin
En als je dat koken zo leuk vind wie weet moet je dan na de hauptshule bij ons in het dal naar school
Kan je echt leren koken kijk maar eens op deze site
http://www.zillertaler-tourismusschulen.at/home/home.html en wie weet word je nog eens een echte Haubekoch

Jolanda van uit het zillertal

 

Een reactie posten

<< Home