In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

maandag, oktober 20, 2008

Het plafond van de woonverdieping is gestort!

Afgelopen vrijdag was het dan zover. De vloer van de bovenverdieping werd gestort.
Natuurlijk moest er weer een zogenaamd "Deckebier" gedronken worden, waarbij Paul de honneurs heeft waargenomen en natuurlijk ook heeft gezorgd voor wat te eten voor de mannen.
De frikandellen waren de vorige keer een grote hit, dus ook deze keer is er weer een flinke lading richting de bouw verscheept en is onze voorraad alweer vrijwel op :)

De foto´s van de binnenkant zijn niet zodanig dat je er echt wijs van wordt, daarom de voorkant vanuit 2 hoeken genomen:



Dan hebben we ook weer lekker gebruik gemaakt van ons weekend. Zaterdag na de werkzaamheden zijn we met z´n allen naar Wörgl gereden waar Paul eerst nog een klein klusje bij een klant moest doen.
Daarna zijn we met z´n viertjes naar de Kika gegaan. Gekeken naar een Oostenrijkse eethoek om de vergelijking te kunnen maken met onze dorpsleverancier. Nou de hoek uit het dorp vinden we er echt een stuk beter uitzien, maar dat mag ook wel voor dat geld. Een eethoek van eenzelfde kwaliteit was bij de Kika duurder dus we zijn blij met onze keuze.
Ook gekeken voor een hoekbank voor de huiskamer. We hebben al een mooie gezien die ook een redelijke prijs heeft, alleen zit de hoek de verkeerde kant op. Nu hebben we nog de tijd dus een groot probleem is dat niet, we komen er wel uit.
Op aanraden van onze keukenman zijn we daarna naar een zaak gegaan die kachels verkoopt. Nu zijn we hard aan het twijfelen tussen een ingebouwde open haard en een vrijstaande speksteenkachel. Ze zijn allebei mooi.
Ik heb zelf een voorkeur voor de speksteenkachel omdat die toch wat minder volume inneemt en ik speksteenkachels gewoon heel mooi vind. Paul zijn voorliefde ligt bij de ingebouwde open haard dus hierover is het laatste woord nog niet gesproken, maar we komen er vast wel uit.
De verkoper heeft beloofd dat hij deze week contact met ons opneemt om even een kijkje op de bouw te nemen, zodat hij ons zo goed mogelijk kan adviseren.

Zondag heeft Sabine tussen de middag gezorgd voor een heerlijk kippetjes gevuld met citroen en knoflook. Dat is een favoriet van ons en omdat het heel makkelijk is om te maken, was het natuurlijk des te leuker om haar dat te laten doen.
We hebben weer gesmuld met z´n allen!
´s Middags zijn we met z´n viertjes weer naar Wörg gereden om daar naar de bioscoop te gaan. We hebben de film Wall.E gezien.

Het verhaal vond ik nogal zwak, maar de tekeningen en de humor erin wel erg leuk. Met z´n vieren hebben we ook nog een liter cola opgedronken en een reuzenbak popcorn opgegeten dus een echt feestgevoel.

Natuurlijk is Paul vandaag ook nog even langs de bouw geweest en daar er weer een deel van de bovenmuur opgemetseld is, nog even een klein indruk.

1 Comments:

At 22 oktober, 2008 10:55, Anonymous Anoniem zei....

Wat gaat die bouw toch vreselijk snel!! Leuk hoor.
Wat is precies een speksteen kachel?? Is dat een tegelkachel? Dat zou heel handig zijn om "even tussendoor" te stoken als in voor en najaar de CV te veel is.
Maar een speksteen ken ik niet.
Een open haard moet je altijd in de gaten houden!! Zo'n tegelkachel niet geloof ik.

gr Ineke

 

Een reactie posten

<< Home