In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

vrijdag, april 24, 2009

tegels, laminaat en verwarmingsketel

Gisteren zijn we met onze toekomstige buurman Richard naar Salzburg gereden. Richard werkt voor een bedrijf dat bouwmaterialen (vooral tegels) levert.
Paul wilde het liefst zwarte of antraciet gekleurde tegels voor de vloer, maar vond terracotta ook mooi. Ik was bij beide opties niet geheel enthousiast, dus we hebben vlijtig verder gezocht :)
Uiteindelijk uitgekomen bij natuursteen-look tegels in een licht-gelige kleur, maar elke tegel heeft net ff een andere kleur, structuur enz. zodat het echt net natuursteen lijkt. Op de wand komt een wittige tegel met wat gelige streepjes erin en als afwerkrandje in de badkamer hebben we een prachtig marmeren randje gekozen. De prijzen die we moeten betalen, liggen een stuk lager dan we normaalgesproken in de winkel zouden moeten betalen, waardoor we straks tegen een hele goede prijs de entree, de wc´s en de badkamer prachtig betegeld hebben. We hebben er namelijk voor gekozen om dat een eenheid te laten zijn.

Ook vonden we daar een laminaat dat ons zeer goed beviel. Appelhout schijnt de kleur en de nerf te zijn die ze er in hebben gemaakt, het is ook een heel dik laminaat wat we ook nog eens extra prettig vinden.

Wat trouwens heel grappig is, is dat we precies dezelfde tegels hebben uitgezocht als Richard bij hem voor de ingangshal en de trap gaat gebruiken (dus nog eens extra korting omdat we dan meerdere pallets kunnen bestellen) en hij was ook helemaal enthousiast over ons laminaat en gaat nu proberen zijn vrouw over te halen om ook dat laminaat te nemen, zodat we ook daar nog wat extra korting kunnen bedingen.

Leuk om zo weer een stapje verder te zijn.
Op de heenweg hadden we trouwens wat grijze wolken en zon, maar op de terugweg hadden we echt lente-weer. Regenbuien, hagelbuien en sneeuwbuien. En dan niet zomaar van die kleine sneeuwvlokjes, maar van die volwassen, dikke, vette vlokken! Was wel heel leuk om weer even mee te maken, maar ben blij dat nu de zon weer schijnt.

Ook is gisteren onze verwarmingsketel met boiler geïnstalleerd, volgende week dinsdag komt de installateur het hele zwikkie aansluiten (tja de aardwarmtepomp wordt door een ander bedrijf geleverd dan de vloerverwarming zelf dus dan moet het ook door degene van de vloerverwarming worden aangesloten) en dan kunnen we het zaakje continu gaan verwarmen. Heel fijn, dan droogt het tenminste eindelijk echt goed op. Als je het compleet op de buitenlucht laat drogen, duurt het allemaal vele malen langer.

Voor de rest hebben we ook nog eens erge pech, een stelletje vandalen heeft het nodig gevonden om in Paul z´n buro en in ons trappenhuis tekens en letters in onze muren te krassen. Echt heel erg balen moet ik zeggen. We moeten nog even langs onze verzekeringsman om te kijken of we dit op de bouwverzekering kunnen verhalen. Ondertussen hebben we gehoord dat we niet de enigen zijn waarbij dit gebeurd is, ook bij de lift en in het dorp bij een huis schijnen dezelfde tekens gekrast of gespoten te zijn.
Ik heb nog nooit begrepen wat er nu zo leuk is aan het vernielen van andermans eigendom en ik moet zeggen dat we ook erg verdrietig zijn hierover. Gelukkig maar een relatief kleine schade, maar leuk is anders.


Voor de rest loopt het allemaal lekker. Joris heeft gisteren heerlijk bij een vriendje mogen eten en spelen omdat Paul en ik naar Salzburg waren, Sabine heeft vanochtend een engelse test gehad, dus we hebben de ochtend engels met elkaar gesproken zodat ze lekker in het ritme kwam (meteen het eerste uur had ze de test al, dus om half acht....). Netjes de present continuous geoefend, want dat moest ze leren. Ik heb dus meteen weer mijn engelse grapje van stal gehaald; todeloo, I am going to the loo.
En dat is precies wat ik ga doen :)