In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

dinsdag, april 27, 2010

Nieuwe advocaat

Weer bijgekomen door het heerlijke weekend zijn we weer met frisse zin de nieuwe week ingedoken.
Werd ik gisteren gebeld door de klassemoeder van Sabine of ik donderdag kon meehelpen met de gesunde jause. Daar ik nu de tijd heb, heb ik netjes toegestemd. Had ik dat maar niet gedaan.... nu moet ik namelijk net als mijn dochter om kwart over zeven, half acht aanwezig zijn! Dan zit ik normaalgesproken te ontbijten! Ik heb natuurlijk meteen gevraagd of ze me dood wilde hebben door me al zo vroeg te laten werken, maar ze begreep ´m niet. Zucht, ochtendmensen, je hebt er ook niets aan.

Vandaag had Paul een klusje in Wörgl en toen zijn we maar meteen langs onze nieuwe advocaat gegaan. De man heeft al een zaak voor ons lopen, maar we hadden nog geen tijd gehad om hem ook eens de hand te schudden. Nu dus wel. Vreselijk aardige man, niet zo´n stijf figuur maar net zo "locker" als onze vorige advocaat. Wel gewoon van het zakendoen, maar daar komen we per slot van rekening ook voor.
Mooi een nieuw gevalletje aan hem door kunnen geven en ook even kort een geschilletje met onze vorige huisbaas kunnen bespreken. Altijd fijn als je iemand hebt aan wie je kunt vragen of het verstandig is om wel of juist niet tegen een (naar onze mening onterechte) vordering in te gaan.

Op lijngebied heb ik er flink de pee in, een week lang netjes geweest in de strengste fase en dan maar 700 gram afvallen is niet leuk :( , maar goed we gaan gewoon verder, vandaag tussen de middag een lekker citroen-kruidenkippetje uit de oven gehad met snijbonen erbij. Ja, een aardappeltje erbij was best lekker geweest, maar zo was het ook niet verkeerd. En zoals een collega afvalster bij een internet-forum al schreef: 700 gram per week is een kleine 3 kilo per maand, dus na een goede 3 maanden ben je er al 10 kwijt!

Tot zover het nieuws uit deze contreien, tot de volgende keer maar weer!