In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

donderdag, juli 01, 2010

Slecht voor de lijn

Daar waar het gisteren nog behoorlijk koud (het koelde af naar een graad of 14) en regenachtig was, zo mooi was het weer vandaag. Het leeswerk van vandaag heb ik dan ook weer lekker buiten gedaan.
Bij de kinderen op school wordt het nu ook een stuk rustiger, per slot van rekening is volgende week de laatste schoolweek van het jaar en dan worden er als het even kan wandel-, fiets- en zwemactiviteiten geplanned.

Hier thuis beleven we vandaag een kleine ramp, onze server vond het nodig om voor een deel kapot te gaan en het irritantste daarvan is, dat ook ons rekeningenprogramma daar op staat. Nu hebben we natuurlijk wel een back up, maar die heeft zichzelf niet goed teruggezet, dus we zijn een deel van de gegevens kwijt. Ook nog geen ramp, die kunnen we weer opnieuw ingeven, alleen is er ook een stukje van het programma zelf beschadigd, waardoor we alleen kunnen lezen.....
Morgenochtend kan Paul weer bellen met de uitgever van het programma, dan gaan we naar een oplossing kijken.
Natuurlijk is het vandaag geen rustige dag (Murphy zei het al, alles wat fout kan gaan, gaat tegelijk fout), dus nog eens extra stress.

Om ons moraal wat op te peppen, heb ik vanavond een koolhydraten/calorienbom gemaakt.
Per persoon 1 pannenkoek met zelfgemaakte appelmoes, geroosterde noten, vanille-ijs en rietsuiker.
Ontzettend verschrikkelijk vreselijk lekker!

Het is maar goed dat we de rest van de dag zo netjes hadden gegeten, anders zijn we morgen zeker een kilo aangekomen.