In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

maandag, juni 28, 2010

Zondags uitje

Zo nu en dan heb je geen zin om thuis te blijven en dat hadden we deze zondag.
We wilden ergens in de buurt van Kössen bij een rivier een plekje zoeken om gezellig te picknicken. Gewapend met gehaktballetjes, spiesjes met kaas en druiven, met tomaat en komkommer en gele paprika, met augurk en een plakje vleeswaar, een stuk brood, stuk spek en een bak kersen gingen we goedgemutst op weg. Bij Kössen aangekomen moesten we een andere route nemen dan geplanned, want er was een dorpsfeest gaande met allerhande oldtimers.
Ondanks het feit dat we niet gestopt zijn om ze te bekijken, hebben we toch een paar mooie wagens voorbij zien rijden.
De rivier was helaas ook het idee van vele andere mensen geweest en de paar parkeerplaatsjes die er zijn, stonden dan ook stokvol. Maar niet getreurd, gewoon de grens over gewipt richting het plaatsje Schleching in Duitsland. Helaas nergens een rivier met een leuk plekje gevonden, maar ergens midden in een stukje bos zag ik ineens een klein bordje met "Tretbecken" er op. Heee, jongens dan hebben we toch water!
Dus de auto onder een boom met lekker laaghangende takken geparkeerd, spullen gepakt en het pad op gewandeld. En jawel, ca 200 meter verder vonden we een tretbecken met 2 bankjes!

De koning te rijk namen we meteen een bankje in beslag en gingen heerlijk picknicken. Toen we bijna klaar waren met eten kwam er een ander gezin aan die hetzelfde idee hadden. De kinderen hebben heerlijk gespeeld en ook wij ouders hebben genoten van dit leuke plekje.
Joris en ik zijn samen nog een stuk verder het bos in gewandeld, terwijl Paul en Sabine zich verder bij het water vermaakten. Al te ver konden we helaas niet lopen, omdat ik daarvoor veel te slechte schoenen aan had.

Toen zijn we weer naar huis gereden, want Sabine kreeg weer last van haar hand en dan is er nog maar 1 ding interessant: thuis!
In Kufstein nog even bij de McDonalds gestopt voor een McFlurry (die hoeveelheid M&M´s wordt trouwens ook steeds minder) waarna we weer heerlijk afgekoeld waren.

Al met al een heerlijke zondag. We hebben al afgesproken dat we er daar meer van gaan hebben :)