In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

zondag, april 24, 2011

Vakantie bij het Gardameer (vrijdag 22.04.11)

Op tijd op, want we willen naar Movieland, dat ziet er leuk uit!
Onderweg zien we dat het wel heel erg druk is, waarop we besluiten dat we niet naar Movieland gaan, maar naar de safari-dierentuin. We hebben het gevoel dat het daar minder druk zal zijn.
Niets blijkt minder waar! Al op de rotonde waar we de afslag naar de dierentuin moeten nemen, staat het vast, voornamelijk met Italianen. Suf als we zijn, zijn we even vergeten dat het goede vrijdag is en dat dat in ieder normaal christelijk land (met uitzondering natuurlijk van een land als nederland) een vrije dag is!!!
Niet getreurd, we rijden gewoon verder en zien wel waar we uitkomen.
We komen uit bij het plaatsje Lazise wat we er mooi uit vinden zien en waar we dan ook een grote parkeerplaats op duiken. Netjes parkeergeld betaald en wandelen maar.
De entree naar het stadje is weer fantastisch middeleeuws. Die Italianen hebben dat allemaal toch maar heel netjes bewaard voor het nageslacht.


In een zijstraatje zagen we een jongen die stond te vissen, alhoewel hij net klaar was toen wij er aan kwamen.

En dit was het uitzicht vanaf dat plekje.Mooi hè?

Het centrum werd natuurlijk gesierd door een kerk.

En daarnaast een kleine binnenhaven.

We hadden voor tussen de middag alvast stukken pizza ingeslagen, natuurlijk ook drinken erbij, daarom hadden we heerlijk de tijd om over de boulevard te flaneren en aan het strand te zitten.

Ikzelf vond dit een mooier plaatsje dan Sirmione, maar smaken verschillen natuurlijk. Veel leuke straatjes met erg leuke winkeltjes en ook een behoorlijk aantal ijssalons, alhoewel het aantal van Sirmione naar mijn onbescheiden mening bij lange na niet gehaald werd.

In een kerk zagen we deze prachtige boekenstandaard staan, geen idee of het terug verwijst naar de tijd van de Oostenrijkse overheersing, maar het zou natuurlijk zomaar kunnen.

Nog een mooie stadspoort met een mozaiek van de plaatselijke beschermheilige.

Hier is de goede man: Martinus van Tours
 Wandelen binnen de stadsmuren, een belevenis op zich.


Na ons uitstapje in Lazise zijn we weer in de auto richting ons appartement gestapt en kwamen daarbij ook langs Movieland. Tot onze grote verbazing bleek het park dicht te zijn! Het zou pas op zaterdag voor de eerste keer open gaan en dat is natuurlijk net de dag dat wij weer naar huis gaan rijden.
Ach, geen man overboord, een fijne dag hebben we toch wel gehad.

In Maderno de auto nog even geparkeerd om ook daar nog even langs de haven te lopen en natuurlijk een ijsje te kopen (tja je bent in Italië of je bent er niet).
Langs de kade ook een echt Italiaans auto´tje gespot.


Natuurlijk ook nog wat leuke havenplaatjes geschoten.


Hierna weer doorgereden naar ons appartement waar we, hoe kan het ook anders, weer heerlijk zijn gaan bbq-en.
Op het park werd het ondertussen al een stuk drukker. Er was al een groep Duitse jongeren gekomen, waarmee Paul en de kinderen nog gezellig bij het zwembad hebben gespeeld, ik was ondertussen hard bezig met het oplossen van Sudoku´s en dat deed ik niet in de volle zon, maar gewoon lekker in de schaduw.
Zo tegen de avond kwamen er steeds meer medebewoners, vooral Italianen. Onze verhuurder bleek er twee appartementjes te hebben, de rest is privébezit.
De idyllische rust van het complex was hiermee ook verdwenen, Italianen zijn vrij luidruchtig :-)