In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

maandag, april 30, 2012

onze nieuwe bbq

Zoals de meesten van jullie wel weten, bbq-en wij erg graag. Wat ons er de laatste jaren echter regelmatig van weerhouden heeft, is niet alleen dat je altijd 3 kwartier van tevoren moet bedenken dat je de bbq aan moet steken (we stoken met kooltjes/briketten) en dat we altijd zo ontzettend veel rook veroorzaken.
Vooral dat laatste is vreselijk vervelend, want we willen de buren helemaal niet in een rookgordijn zetten, maar het gebeurt wel.
Afgelopen zaterdag zijn Paul en ik op bbq jacht gegaan en we kwamen terug met een Weber-gasbarbecue. Ja, je leest het goed, GAS. Eigenlijk zijn we er vreselijk tegen, want voor ons is echt bbq-en alleen mogelijk met kooltjes/briketten. Maar ja, goede kooltjes zijn vrijwel niet te krijgen of meteen vreselijk duur en dan ga je ook niet regelmatig voor je lol grillen.

Hier een foto van onze nieuwe terrasbewoner:



Daar het prachtig weer is, zijn we flink aan het grillen natuurlijk. We zijn zaterdag begonnen met tandoori-kipfilet, braadworst en grillworst.
Zondag hebben we weer grillworst gegeten en vandaag tussen de middag zelfgemaakte hamburgers (dus lekker met gehakt)en vanavond hadden we ...... garnalenspiesjes!
Ik moet eerlijk toegeven dat we het vlees nog nooit zo lekker van de bbq hebben gehaald. Normaalgesproken was het vlees toch al snel ietsje aan de droge kant of erg donker gebrand voordat het eindelijk gaar was, maar nu gaat het allemaal perfect!
Eerlijk is eerlijk, we hebben er de "Weber´s grill bijbel" bij gekocht en dat helpt erg bij het goed leren werken met de bbq. In de afgelopen paar dagen hebben we al veel geleerd (bijvoorbeeld de verschillende grill-temperaturen voor de verschillende vleessoorten) en dat helpt erg bij het uiteindelijke resultaat.
De komende dagen zullen we zeker nog het nodige gaan uitproberen, al is het maar omdat we ook weer hard ons best gaan doen om de overtollige kilo´s kwijt te raken en dan is het natuurlijk alleen maar meegenomen als we ons vlees op een gezonde manier bereiden.