In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

maandag, januari 26, 2015

Nieuwe aanwinsten van Sabine

Zoals gister al beloofd, een logje over Sabine haar nieuwe aanwinsten.
Sinds zo´n twee en een halve week heeft ze een nieuwe gitaar, haar vierde ondertussen, een VGS dit keer. Die wilde ze ook nog heel graag hebben en nu heeft ze er een kunnen kopen, omdat de gitaren bij de muziekwinkel in de aanbieding waren voor de helft van de prijs.
Op de bank in de huiskamer oefent het heel erg prettig :)

Daarnaast wilde Sabine al een aantal maanden graag eens een viool uitproberen, en natuurlijk als liefste een electrische :) Maar ja, hoe kom je daar aan?
Nu heeft ze een tijdje geleden een knul in de trein leren kennen, die ook in een bandje speelt, dus daar kletst ze regelmatig mee en toevallig liet ze ook bij hem vallen dat ze nog eens viool zou willen spelen.
Ach joh, riep die jongen toen, ik heb er nog een bij mij in de Auto liggen, die ik van een maat heb gekregen die verhuisd is en hem niet meer nodig had. Er zit weliswaar geen strijkstok bij, maar jij mag die viool wel hebben hoor!
Dus mevrouw heeft bij de muziekwinkel een strijkstok besteld en die zijn we zaterdag dus op wezen halen.

Het is een plastic viool, dus geen superdure, maar om eens uit te proberen natuurlijk helemaal fantastisch.
Toen begon het gevecht om er geluid uit te krijgen. Ze dacht namelijk dat ze zich heel goed had voorbereid, maar had niet gekeken hoe dat moest. Gelukkig vond ik een filmpje bij YouTube waar gezegd wird dat je de stok een minuut of 4 over het harsblokje dat je erbij koopt moest strijken, omdat je zonder de hars geen geluid uit de viool krijgt. En dat klopte, want er kwam geen geluid uit!
Netjes, zoals de mevrouw in het filmpje had gezegd, het blokje met een muntje wat opgeruwd en vervolgens met de strijkstok erover gegaan. Het duurde en duurde en er bleef geen geluid uit komen, heel frustrerend. Uiteindelijk wat schuurpapier gezocht en toen het blokje daarmee bewerkt was, was het een kwestie van de stok een paar keer over het blokje halen en jawel, nu kwam er wel geluid uit. Het was nog even oefenen, maar toen kwamen de begintonen van "altijd is kortjakje ziek". Heel erg leuk moet ik zeggen. Nu is het een kwestie van oefenen, zodat ze ook uit haar nieuwste muziekinstrument een leuk wijsje kan krijgen.