In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

zondag, januari 04, 2015

Oud & nieuw

Toen was er alweer een week voorbij.
Op maandag en dinsdag ben ik hard aan de slag geweest bij de skischool. Was weer gezellig moet ik zeggen. ´s Avonds kookten Paul en de kinderen heel luxe voor me, omdat ik al de hele dag was weggeweest. Dat is lekker thuiskomen!

Woensdag ben ik de hele dag hard bezig geweest met het bakken van oliebollen en appelflappen. Zo een keer per jaar altijd leuk.

Tegen kwart over elf begon Joris erg chagerijnig te worden (tja, het is toch laat hè). Gelukkig was dat in één keer over toen het twaalf uur was en hij eindelijk z´n vuurwerk af mocht steken.
Dit jaar kwamen ook onze buren van iets verderop erbij, zodat we met een gezellig groepje van het vuurwerk stonden te genieten. Het viel met de kou gelukkig erg mee en na een dag met heel wat laaghangende bewolking, waren de wolken weg en konden we het vuurwerk goed zien.
Sabine heeft vuurwerk-fotografie geoefend en een aantal mooie plaatjes geschoten.






Binnenshuis hebben we ook nog even met de sterretjes gespeeld :) Altijd leuk!


Doordat we uiteindelijk een lekker pak sneeuw hebben gekregen, heeft Joris daar met vriendje en achterbuurjongetje Niklas flink gebruik van gemaakt. Ze zijn met z´n tweetjes heerlijk wezen snowboarden/skiën. Eten mee is natuurlijk niet stoer, dus ze zijn tot twee keer toe lekker in een hut op de piste wezen eten.

Sabine mocht vrijdag nog een bezoekje aan de fysiotherapeut afleggen, want ze had een spierknoop van hier tot gister op haar linkerschouder. Daar werd bij haar een scoliose (scheve ruggengraat) geconstateerd, waarvoor ze alvast een oefening mee heeft gekregen. Komende vrijdag mag ze er gelukkig weer heen (het is een zeer druk bezette praktijk) want ze heeft nog flink last van die vastzittende spier.

Voor de rest heb ik genoten van een aantal prachtige muziekdocumentaires op NPO Cultura, van het schansspringen in Garmisch-Partenkirchen en van de spannende dartwedstrijden van de laatste tijd. Helaas hebben zowel van Gerwen als van Barneveld de finale gemist, zodat we vanavond geen Nederlander in de wk-finale hebben. Echt heel erg zonde :(
Vandaag nog genieten van de laatste schansspringwedstrijd van het 4-schanzen toernooi en dan mag ik morgen weer aan de slag bij de skischool.

De kinderen hebben nog tot en met dinsdag vrij en moeten ook dan weer op school aan de slag. Ze hebben er geen zin in...

1 Comments:

At 04 januari, 2015 15:00, Blogger Ettje zei....

Wens jullie een goed en gezond 2015!

 

Een reactie posten

<< Home