In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

zondag, mei 10, 2015

Moederdag (en de afgelopen dagen)

We beginnen gewoon bij de vrijdag.
De kinderen gingen naar school, Paul bij klanten aan de slag en ik in huis aan het werk.
Om kwart over elf haalde Paul Joris van school af en samen gingen ze nog wel even door naar een klant. Net voor twaalf uur kwamen de mannen weer binnen stappen, waarna er vrijwel meteen weer doorgereden kon worden naar het station om Sabine op te halen. Tja, beloofd is beloofd.
We aten heel luxe een broodje Fleischkas van de Billa, waarna ik nog even m´n bed op zocht om bij te slapen. Het ziek zijn is hardnekkig helaas.
Daarna stapten we met z´n vieren in de auto richting Wörgl. Joris moet binnenkort met school 3 dagen weg en daarvoor zijn een slaapzak en een isolatiemat nodig. De slaapzak hebben we gelukkig nog, maar een isolatiemat helaas niet. Dus de portemonnee werd weer getrokken (zucht) en een isolatiemat gekocht. Vervolgens reden we door naar de C&A want de zelfde zoon (gelukkig hebben we er maar 1, haha) had erg dringend nieuwe t-shirts nodig. 5 T-Shirts, een blouse en 7 paar sokken verder (en 7 paar sokken voor Paul, 7 paar sokken voor mij en 2 boxershorts voor Sabine) togen we naar de kassa, waar we blij verrast werden dat er nog eens 25% van de prijs afging! Van de buren van nummer 2 (die stonden daar toevallig voor ons voor de kassa) hoorden we dat dit een actie was die alleen op donderdag en vrijdag liep. Hadden wij even geluk!
Vervolgens nog wat kleine dingetjes bij de 1 euro winkel gehaald en daarna snel weer op huis aan.

Zaterdag moesten er natuurlijk de nodige voorbereidingen voor moederdag gemaakt worden, dus Paul en Joris verdwenen al vrij snel met z´n tweetjes om inkopen te gaan doen. Ik zorgde dat de strijk weer werd weggewerkt en nog wat huishoudelijke klussen werden afgerond, terwijl dochterlief lekker uit sliep. Die had de laatste week weer zo slecht geslapen, dat dat hard nodig was. Dan zijn we blij dat het kan :)
De mannen kwamen thuis met het nodige aan boodschappen en twee tomatenplanten. Die hadden we nog niet en wilden we wel erg graag hebben voor ons moestuintje. De twee hebben een mooi plekje in de moestuin gekregen.
Paul bood aan om het avondeten te koken en maakte een verrukkelijke versie van het regenboog rundvlees. Voor de liefhebbers hier het recept: http://www.smulweb.nl/recepten/134529/Regenboog-rundvlees
We aten de pan er nog net niet bij op, maar helemaal schoon gelikt was hij wel :-)
´s Avonds nog een beetje Galileo zitten kijken en een klein stukje van de beste singer-Songwriter, waarna we heerlijk ons bedje indoken.

Vanochtend werd ik om half negen getracteerd op een heerlijk moederdag ontbijtje.
Dochterlief was degene die er aan het gedacht en speciaal haar wekker had gezet. De mannen waren allang uit bed, maar waren wegen computerverslaving (Joris) en barstende hoofdpijn (Paul) helemaal vergeten dat het moederdag was.
Toen ik beneden kwam, zag ik dit:
een vrolijk gedekte tafel met verse croissants, vers geperste sinaasappelsap, een gekookt biologisch eitje, broodjes, verschillende soorten beleg....
 een mooi opgemaakt bord...
 wel 3 dozen bonbons... :-)
 en voor m´n neus een mooie rode roos van zoonlief (had hij op school gekregen tijdens de beroepskeuze-les)...
daarbij een heerlijke pot thee, dus ik had niets meer te wensen over.

Voor de rest hebben we er een heerlijke luie zondag van gemaakt. Tussen de middag at ik een rest groentencurry (was die ook maar weer op), terwijl Paul nog even twee uurtjes ging slapen. Daarna ging het gelukkig weer een stuk beter met z´n hoofd.
Joris heeft vrijwel de hele dag achter z´n Laptop gehangen, terwijl Sabine eerst Rocksmith gespeeld heeft en daarna hard aan het programmeren is geslagen (tja je wilt game-designer worden of niet).

Tegen vier uur zijn Paul en ik nog even een rondje wezen wandelen, waarna ik met een spritzer (droge witte wijn met mineraalwater gemixed) in het zonnetje op het terras ben gaan zitten.
Paul ging in de keuken aan de slag en zo rond zes uur mocht ik me aan tafel begeven. Dit keer had hij een heerlijke scherpe kung po kip gekookt. Ook al zo´n heerlijk recept, dat ik jaren geleden op smulweb heb gezet. Hier de link http://www.smulweb.nl/recepten/133695/Scherpe-kung-po-kip

Sabine had als toetje verse ananas gesneden en mooi versierd met wat "blad" uit de kroon en een druif.

Toen nog een heerlijk kopje thee met wat bonbonnetjes (ondertussen hebben we met z´n allen al twee van de doosjes leeg gesnoept) en mijn dag kan niet meer stuk. Ik denk dat ik om 9 uur richting m´n bedje ga en daar nog heerlijk een uurtje of wat ga lezen. Dat lijkt me een prachtige afronding van een superfijne moederdag.