In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

zondag, februari 08, 2015

feestje, snowboarden, taart en rapporten

Vorige week was het voor de kinderen op school een beetje apart, want de ene leraar vond dat er in de week voor de voorjaarsvakantie weinig gedaan hoeft te worden, terwijl de andere het lesprogramma gewoon doorwerkt.
Vrijdag was in ieder geval de laatste dag, nu hebben ze heerlijk een weekje vrij.
Zo halverwege het schooljaar is dat toch altijd prettig.
Natuurlijk kregen ze allebei hun rapport mee en we zijn er met z´n allen tevreden mee. Zo hier en daar valt er bij beiden nog wel iets te verbeteren, maar dat is natuurlijk altijd zo. Dat was bij ons niet anders :)

Sabine kwam om kwart over twee thuis, at snel haar pannenkoek op, pakte een tas met fototoestel en schone kleding en sprong weer op de trein van 5 voor 3. Snel door naar vriendin Marina, waar foto´s gemaakt moesten worden, opgetut moest worden (Marina dan, Sabine had er geen zin in) en toen door naar Kufstein waar ze een feestje met de klas hadden. De helft van de opleiding zit er namelijk op en dat wordt daar op school gevierd. Met de klassenleraar vertrokken ze naar een restaurant waar ze zich vol hebben gestopt met schnitzel, kasspätzl en Tiroler Gröstl voor slechts € 13,50 per persoon.
Daarna moest er natuurlijk ook naar een kroeg gegaan worden, waar de drank rijkelijk vloeide. Dochterlief had daar geen zin in en heeft dus gewoon gezellig voor gezelschap gespeeld en samen met twee anderen een vriendin de auto van de broer van die vriendin in gedragen.
Om half 1 waren de dames weer bij Marina thuis waar ook niet meteen geslapen kon worden, dus uiteindelijk heeft ze maar een uurtje of drie kunnen slapen. De volgende ochtend moest Marina namelijk de trein van iets over 8 hebben om naar vriendlief te gaan, dus konden wij Sabine om half tien in Kirchberg ophalen (voor de trein naar Brixen moest ze nog langer wachten en daar had ze geen zin in).

Joris was ondertussen al met een vriendje naar het funpark om te gaan snowboarden. Die heeft genoten van het heerlijke weer. Wel was er bij hem even stress, want toen hij met de gondel boven op de berg arriveerde, bleek de binding van z´n snowboard gebroken te zijn. Toen kon hij dus weer terug naar beneden om die bij de verhuur te laten repareren.

´s Avonds kwamen opa en oma weer gezellig bij ons eten (we aten http://www.smulweb.nl/recepten/133921/Romige-kalfsoestersaus-met-volkorenmacaroni) en daarna werd er natuurlijk gekeezt.

Om het staand werken te oefenen, had ik ´s middags een appeltaart gebakken. Bij het deeg maken en appels raspen stond ik dus netjes aan het aanrecht. De duizelingen zijn gelukkig een stuk afgenomen, dus ik ga maandag gewoon weer aan het werk. En de appeltaart....die was weer heerlijk!

Vandaag zijn Paul en Joris ´s ochtends eerst samen wezen rodelen, ik durfde niet mee, dat kan m´n evenwichtsorgaan nog niet aan en Sabine lag nog lekker te slapen.
Nadat het middageten gezakt was, zijn Paul en Sabine naar de sportschool gegaan en daarna meteen door naar de sauna.
De terugweg was bij het Hopfgartner Wald erg eng geweest. Het sneeuwde en stormde, waardoor de sneeuw uit de bomen werd geblazen en Paul niets kon zien tijdens het omhoog rijden. Het was een zogenaamde White-out. Sabine kon de betonnen muur waar ze langs reden net zien, waardoor zij Paul kon vertellen hoe hij moest rijden, want hij zag dus letterlijk alleen maar wit.

Als avondeten had ik een Kerrie-Curry gemaakt met kipfilet, chinese kool, in lucifers gesneden wortels, sjalotjes, verse gember en kokosmelk. Daarbij eiermie en een glaasje drinken.

Morgen mogen de kinderen lekker uitslapen en ik ga weer aan de slag bij de skischool. Rustig aan, want ik vermoed dat het al best lastig wordt om de hele dag te zitten/staan, dus schoonmaakwerkzaamheden ga ik dit keer niet doen. Het hoort er eigenlijk wel bij, maar dat is nog even te zwaar. M´n collega vindt dat gelukkig helemaal niet erg, ze is allang blij dat zij weer gewoon vrij is deze twee dagen :)

1 Comments:

At 08 februari, 2015 20:42, Blogger simpelthuis zei....

Blij dat het allemaal weer redelijk goed gaat met allemaal en het klinkt goed zo.

 

Een reactie posten

<< Home