In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

zondag, januari 30, 2005

Met kleine stapjes kom je er ook

Vandaag alweer een klein stapje gedaan.
Ten eerste de beslissing genomen dat we onze meubels niet op Marktplaats gaan zetten, maar op commissiebasis bij de kringloopwinkel inleveren.
Dat betekent dat wij (indien het verkocht wordt) 67% van de verkoopprijs krijgen en de kringloopwinkel de rest. Mocht het niet binnen 13 weken verkocht worden, dan gaat het hele bedrag naar een schoolproject in Afrika dat zij daar steunen.
Dit leek ons de beste oplossing, omdat we dan niet zelf met de spullen hoeven leuren, we ze het huis al uit kunnen mikken en het dus gewoon ruimte geeft. En dat laatste staat natuurlijk weer goed als we mensen krijgen die ons huis komen bekijken.

Verder hebben we een brief geschreven aan de mensen in Oostenrijk van wie wij graag een appartement willen huren. Dat leek ons toch handiger dan telefoneren, temeer daar mijn ontvangst hier niet altijd even goed is.
En zwart op wit staat ook een stuk beter vond ik.

Nog 6 maanden en dan is het zover. Met een beetje geluk hebben we ons onderkomen dan in ieder geval al geregeld. Nu de rest nog.