In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

maandag, januari 17, 2005

Weer thuis

Zo, we zijn weer thuis.

We hebben besloten dat we toch het appartement van de plaatselijke kunstsmid gaan huren. Dan kunnen we eens rustig verder rondkijken en is het onderdak tenminste geregeld. Wat mij betreft een pak van m´n hart, want dat is toch iets wat ik met de kinderen erbij erg belangrijk vind. Zeker gezien het feit dat we de caravan al verkocht hebben.
We gaan er dus qua ruimte behoorlijk op achteruit, maar dat vinden we helemaal niet erg, scheelt weer in de opruim en schoonmaakwerkzaamheden, LOL!
Het appartement is gemeubileerd dus we hoeven ook niet veel spulletjes mee te nemen en dat was toch ook een wens van ons. Dat scheelt weer een hoop dure verhuiskosten!

Deze week gaan we nog even bellen met de smid om onze huuroptie te bevestigen en nog een andere mevrouw afbellen.

Verder wil ik graag nog een afspraak maken met de directrice van de volksschule, zodat Sabine daar in onze voorjaarsvakantie kan gaan kijken. Het is toch prettig als je ergens al eens bent geweest, anders is de stap wel heel erg groot voor haar denken wij.

We hebben ondertussen ook al het een en ander aan gegevens over onze financiële situatie binnengekregen. Daardoor weten we al wat beter hoe we er tegen die tijd voor staan en dat geeft ook weer een stukje meer zekerheid.
Niet de leukste dingen om uit te zoeken, toegegeven, maar natuurlijk wel erg handig.

Waarschijnlijk gaan we volgende vakantie ook nog even praten met onze verzekeringsman in Brixen. We hebben al een caravanverzekering bij ´m lopen en kunnen dan meteen eens met hem praten over welke verzekeringen in Oostenrijk verplicht zijn en welke handig. Vooral ook omdat Paul voorlopig als free-lancer wil gaan werken, dat is toch allemaal weer anders dan we het altijd gewend zijn geweest.

Ik hoop dat het vervolgtraject allemaal net zo makkelijk zal gaan, dan blijft er voor ons straks in augustus toch ook nog een tijdje over om lekker vakantie te houden in ons nieuwe thuisland.