In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

dinsdag, februari 08, 2005

Alles komt recht, maar het wordt zo wel heel echt

Vandaag hebben we een mail gestuurd aan de directrice van de Volksschule in Brixen. Per slot van rekening zullen we Sabine toch moeten aanmelden voor school.
Hopelijk kunnen we in de week van 28 februari een keer langskomen, want dat is voor augustus toch echt de laatste keer dat we met het gezin naar Oostenrijk gaan.

Paul gaat dan nog wel een keer met collega´s skiën (als er genoeg sneeuw ligt tenminste), maar dan kunnen we Sabine moeilijk meesturen :-)

Met een beetje geluk krijgen we dan meteen te horen wat we allemaal moeten inkopen voor school. Ik heb al gezien dat al die kinderen met een joekel van een schooltas lopen en gehoord dat je zelf moet zorgen voor je schriften, pennen, potloden enzovoorts. Dus als er geen speciale eisen aan de schriften enzovoorts worden gesteld, dan wordt het hier flink inslaan bij de Action. Zo goedkoop heb ik in Oostenrijk de schoolspullen nog niet gezien en ik moet natuurlijk wel op m´n budget letten, haha.

Maar goed, om een lang verhaal kort te maken: het zal allemaal heus goed komen, maar spannend blijft het (en vooral een hoop geregel waar je om moet denken).