In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

woensdag, maart 02, 2005

Joris zijn verjaardag

Vandaag de 3e verjaardag van Joris. De tweede die de kleine man in Oostenrijk mocht vieren.
Vorig jaar was het nog memorabel omdat hij toen eigenlijk voor het eerst echt los kon skiën, dit jaar is dat eigenlijk voor ons geen nieuws meer. Hij komt al met große Geschwindigkeit van de Schusterbühel af. Al dan niet springend over een bult heen :-)

Vanmorgen zijn Sabine en ik (ja, Paul is vandaag de gastschrijver) samen met opa en oma eerst wezen skiën in het grote gebied. 9 uur waren we boven, en 13.00 uur waren we weer thuis waar Joris al zat te wachten met drinken en taart. Joris was samen met Petra cadeau’s wezen kopen bij de plaatselijke speelgoed annex duizend dingen zaak. Zo’n klein zaakje wat helemaal vol gepropt zit, en waar je van Lego tot Snelkookpan tot naaigarnituur kan aanschaffen. Joris had voor zichzelf een heuse Pistenbully aangeschaft!

Vanmiddag zijn we wezen kijken bij de Schlussverkauf van de Hervis in St. Johan in Tirol, vaak toch een gelegenheid om veel geld uit te geven aan goedkope skispullen. Maar we waren eigenlijk al een week te laat, er was nagenoeg niets meer…. (Wel leuke loopspullen overigens)
St. Johan, een plaatje van een plaatsje, heeft een leuk dorpsplein met een hele leuke Trachten winkel. Da’s dus een winkel waar ze klederdracht verkopen. Deze winkel kenmerkt zich door “goedkoop” te zijn. Een mooi Dirndl kleedje voor Sabine kwam toch al gauw op een 140 euri… Iets te gek dunkt me. Op de terugweg wilde Sabine graag nog even langs “een winkeltje bij het gemeentehuis hihihi” Petra wist gelijk wat ze bedoelde, daar zit nl. ook een Trachten winkel. Niet dus, het bleek slechts een etalage te zijn van een winkel iets verder tussen Brixen en Westendorf in. Nu moesten we toch een eindje die richting op, want morgen is de dag dat Sabine mag Snowboarden. Dus even een snowboard gehaald bij Sport Fuchs, en door naar Niederkofler (www.ledermode.at) kijken wat de kleedjes en hosen daar kosten…..
Schitterend jurkje voor Sabine in de Etalage, voor slechts 1/3 van de prijs van de jurken in St. Johan.. dus toch naar binnen… 160 euro later, (1 jurk, & blouse voor Sabine en 1 leder hose + Blouse + sokken voor Joris + voor de kids allebei een beestje met echt bont) weer naar buiten.. Dan maar niet uit eten op de verjaardag van Joris… Nu tijdens het bloggen even kijken naar Ado – Ajax… Lijkt wel gekkenwerk met zoveel sneeuw :-)

Ik maak me op voor een koude nacht, het is weer eens kraakhelder, dus -20 zal wel weer gehaald worden…. Welterusten!