In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

dinsdag, april 19, 2005

De bedenktijd is voorbij

Sinds gisteravond is de tijd tot wanneer de kopers van ons huis zich gratis konden bedenken voorbij! Dit betekent dat ze nu alleen nog onder de koop vandaag kunnen als ze op de 1 of andere manier geen financiering rond kunnen krijgen en gezien de informatie die wij ondertussen over ze hebben gaat dat ze zeker lukken (ze gaan er zelf ook van uit vermoeden we, anders hadden er geen leerlingen van die school hier rondgelopen met het verhaal dat hun meester hier per 1 augustus gaat wonen).

En eigenlijk is voor ons de bedenktijd wat dat betreft ook voorbij! Het point of no return is gepasseerd, ook wij zullen nu door moeten zetten. Heel maf, je hebt die beslissing al meer dan een jaar terug genomen en toch voelt het als iets dat nu echt onvermijdelijk geworden is. Heel vreemd gevoel. Je wilt erg graag, maar op de 1 of andere manier is het gewoon ook een beetje griezelig om je vertrouwde wereldje achter je te laten.

Ondertussen beginnen Paul en ik er ook over te denken om ergens eind juni of begin juli toch nog even samen een paar daagjes naar oostenrijk te gaan om onderdak te regelen. We zijn weliswaar helemaal niet bang dat het niet goed zal gaan, maar meer voor wat extra zekerheid. En dan kunnen we met onze spulletjes tenminste meteen naar ons toekomstige huis in plaats van dat we de spullen bij de caravan of bij onze kennis achter moeten laten, dat is toch ook wel prettig.