In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

dinsdag, april 05, 2005

Regelnicht

Zo, na alle stress rond de verkoop zitten we nu in een beetje rustiger vaarwater.
Natuurlijk moeten we nog alles rond het voorlopig koopcontract regelen, maar daar hebben we gelukkig onze makelaar voor. Ik hoef alleen maar te zeggen of ik op een bepaalde datum kan. De makelaar zou ons vandaag hierover bellen, maar helaas, daar is het blijkbaar niet van gekomen. Dan belt hij waarschijnlijk morgen wel.

Vandaag alvast eens gebeld met Telfort. Mijn abonnement loopt per 11 juni af en ik wilde het graag verlengen tot 1 augustus. Dat kan niet mevrouw, was het antwoord. Geen verdere suggesties of wat dan ook, wat een stuk chagerijn zeg.
Dus toen heb ik m'n abonnement per einddatum opgezegd, dan wil ik daar ook niet eens meer blijven. pfffff, ik neem wel gewoon een prepaid kaartje.

Ook een brief aan de belastingdienst gedicht, met wat vragen over Paul z'n belastingzaken. Hij wil natuurlijk als free-lancer in NL aan de slag blijven, maar dan zit je met belasting die dan in NL of juist in Oostenrijk betaald moet worden. Erg onduidelijk als je er niet dagelijks mee te maken hebt. En waarschijnlijk ook verzekeringstechnisch belangrijk, dus dat zijn we aan het uitzoeken.
Die belastingdienst is trouwens op veel manieren te bereiken zeg, NOT. Je kunt het standaard informatienummer bellen of je kunt een brief schrijven.
Van email hebben die lui nog nooit gehoord en een bezoekadres in de regio Hoorn waaronder wij vallen, is ook een postbus :) heel maf.
De belastingdienst, bereikbaarheid is niet ons sterkste punt.

Echt zin in al dat geregel heb ik niet, maar vooruit het is voor het goede doel zullen we maar zeggen.
Ik ben heel benieuwd wat ik morgen voor nieuwe zaken tegen ga komen ;-)