In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

woensdag, april 06, 2005

Oplevering

maar dan niet van een huis hoor :)

Vandaag is een belangrijke dag voor Paul en 2 collega's. Ze hebben de laatste weken een heleboel uren gewerkt om naast hun normale werk een extra klus te klaren. Elke avond en vaak ruim de helft van het weekend was Paul er mee in de weer en vandaag is dan de oplevering.
Vanochtend de mannen nog horen mopperen omdat het niet allemaal zo liep als dat zij graag wilden, maar het was uiteindelijk toch naar tevredenheid. Nu nog hopen dat de opdrachtgever ook tevreden is, want als dit zo is, dan zit er nog een hoop extra werk aan te komen. Misschien voor de kinderen en mij niet zo leuk, maar voor Paul is dit toch alvast de aanloop naar z'n werk als free-lancer. Ik ben heel benieuwd hoe het is gegaan, want hij komt vanavond pas laat thuis.

De verkoop van het huis was natuurlijk een flink onderwerp hier op mijn blog, maar Paul z'n nieuwe carrière vind ik toch ook behoorlijk spannend. Ik zal jullie dan ook nauwgezet op de hoogte houden van de vorderingen op dit front. Want ook dit is weer een nieuwe stap in ons leven en dat is ook heel erg spannend. Zeker als je bedenkt dat wij allebei vrijwel altijd in overheidsdienst hebben gewerkt (Paul altijd) en wat dat betreft dus nooit echt verder hebben hoeven kijken dan ons loonstrookje.

Verder merk ik dat al die weken het huis op orde houden me toch een tik bezorgd hebben.........ik doe het nu nog! En dat terwijl ik altijd dacht dat ik er zo'n hekel aan heb. Eerlijk gezegd is het enige waar ik echt een bloedhekel aan heb, de afwas en het opruimen van de rommel hier in huis. De kinderen doen weliswaar hun best, maar hebben vrees ik toch de niet zo opruimerige aard van hun vader geërfd (en neem ze dat eens kwalijk). En als je dan bedenkt dat ik aan m'n eigen rommel opruimen ook genoeg heb, dan weet je het verder wel.

Verder heb ik vandaag maar weer eens een taartje gemaakt. Ik had nog een gereedschapje liggen om op een makkelijke manier zijkanten te versieren en dat heb ik vandaag eens uitgeprobeerd. Het gaat inderdaad vrij makkelijk, maar je moet wel heel dik smeren om de figuren er goed op te krijgen. Dat gaat dus nog de nodige oefening vergen om de juiste dikte en het juiste smeersel te krijgen.
Ik had vandaag lichtgroene botercrème gebruikt en ik moet zeggen dat het goed smaakt, maar het valt wel heel erg zwaar. Volgende keer ga ik het toch maar weer gewoon met icing proberen, misschien dat het dan ietsje minder zwaar valt.
De foto heb ik nog niet voor jullie, daar moet ik nog wat mee knoeien om 'm geschikt te maken voor deze pagina. Hopelijk komt die morgen.



**UPDATE**
en hier is de foto: