In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

zaterdag, maart 29, 2008

Consuminderen

De hele week alweer niet geschreven. Eerst lekker nog met de kids 2e paasdag gevierd, dat betekende voor ons niet al teveel werken en gezellig met de kinders een spelletje op de Wii doen.
Paul had voor ons een heerlijke Zwiebel-Rostbraten gemaakt, waarvan we nog lang hebben kunnen nagenieten (pfffff, wat kun je gaan stinken van uien).

De dinsdag hadden de kinderen ook nog vrij en dat was maar goed ook, per slot van rekening was ik toen jarig! Dus ik ben weer heerlijk verwend met een uitgebreid ontbijt op bed en daar heb ik mij ook heerlijk lang en lui opgehouden :)
Ook deze dag verder weer gewoon wat gewerkt en van mekaar en de vrije tijd genoten.

Die ochtend is Paul door buurvrouw Sonja aangesproken of we binnenkort eens bij haar komen praten i.v.m. huizen enzo... Oftewel, als wij het goed begrijpen, staan zij en haar ex er nu zo langzamerhand voor open om het huis te verkopen. Maar daar wij gekke Gerritje niet zijn, nemen wij daarover eerst contact op met een bevriende bankmedewerker die als bijbaan makelen heeft. Die mag eerst voor ons bekijken wat het huis zo´n beetje zou mogen gaan kosten. Daarna nog bij de bank praten of wij dat bedrag wel zouden kunnen lenen en pas dan gaan we een praatje maken met de buuv.

Daardoor is het wel weer hard nodig om weer eens wat beter zicht te krijgen op de financiën en alsof ik het wist, had ik me net op 2e paasdag weer op mail gezet bij mijn oude vertrouwde consuminder mailgroep. Het blijkt dat er in de jaren dat ik er niet bij ben geweest, niet ontzettend veel veranderd is, dus ik voelde me er meteen weer thuis. Toch fijn om weer met zo´n groep gelijkgestemden te kunnen mailen.

De rest van de week is gedomineerd door vooral veel werken, ik had nogal wat aan vertaalwerk dit keer, dus daar heb ik me naast het huishouden weer heerlijk mee bezig kunnen houden. Paul is veel onderweg geweest en de kinders zijn ook weer gewoon naar school, dus we moeten ook weer met Sabine huiswerk maken. Alles bij mekaar vliegt de week dan weer om en zijn we bij de zaterdag aangeland.

Vandaag ook weer heerlijk lekker lang in bed blijven liggen met de kids en om een uur of negen er maar eens uitgegaan (tja als er om kwart voor negen een klant voor de deur staat...).
In de loop van de middag worden we bij Gasthof Nieding verwacht, die zijn vandaag voor de laatste dag van het seizoen open en we zijn gevraagd of wij dan niet nog even gezellig langs willen komen. Tja, als je zo specifiek wordt uitgenodigd dan kun je eigenlijk geen nee meer zeggen en daar we de Niedinger nu eenmaal erg graag mogen gaan we gezellig langs.

Het weer is hier heel wisselvallig, vanochtend om een uur of 7 straalde het zonnetje nog, om half negen regende het en nu is het bewolkt maar droog. Het lijkt bijna wel lente!

1 Comments:

At 02 april, 2008 11:00, Anonymous Anoniem zei....

Erg laat, maar nog van harte!!!!!

 

Een reactie posten

<< Home