In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

vrijdag, april 18, 2008

Bijeenkomst Jung Unternehmer en bloemetjes

Ja maar Ineke, ik heb toch al gezegd dat het een ui-mosterd-korst (zwiebel-senf-kruste) was dan kun je dat toch zelf gewoon opzoeken hihi

Donderdag was het prachtig weer en daar heb ik zoveel mogelijk van genoten. Met de studieboeken weer lekker buiten zitten, wat wil een mens nog meer?

Gisteravond was het dan zover de 2e bijeenkomst van de jonge ondernemers, eerst ´s middags al opgebeld door m´n kapster, want die had ik ook op zitten naaien dat ze ook moest komen en die wilde zeker weten dat ik er ook zou zijn :)
Om kwart voor acht waren we dan in de Kegelstüberl, waar we eerst tot ongeveer half tien hebben zitten ouwedeuren. Er moest nog een aantal mensen eten dus voordat dat zover was, waren we een heel end verder.
We waren maar met z´n tienen, maar toen het eten naar binnen was, kwamen we met z´n allen echt los. Hard zitten brainstormen wat we kunnen doen om de bijeenkomsten aantrekkelijk te maken. De vorige keer was het erg politiek getint en waren het vooral voordrachten, deze keer hadden we als uitnodiging alleen staan dat we een gezellige bijeenkomst zouden houden. We moeten dus proberen om daar een evenwicht in te vinden, ben erg benieuwd hoe het verder gaat lopen. Uiteindelijk is het de bedoeling dat we gaan proberen om het bestaande oud zeer te overkomen en in plaats van tegen mekaar te werken, met mekaar samen gaan werken. Gaat moeilijk worden, maar we zijn in ieder geval met een aantal enthousiaste "jongeren"; hopelijk kunnen we een deel van de ondernemers van het nut van samenwerking overtuigen.

Om half twaalf zijn we dan maar weer eens richting huis gegaan, wij waren in ieder geval moe. Nog even nagepraat en toen geprobeerd te slapen, maar na zo´n interessante nadenk avond gaat dat niet zo snel, dus we waren allebei compleet gebroken vanochtend. Paul had dan ook nog eens de pech dat z´n dag helemaal vol met afspraken stond, dus die had het echt een beetje gehad.
Daar onze buren van het sporthotel weer aan de slag gingen met de tennisbanen, heb ik gezorgd dat er bij ons om het huis ook weer werd opgeruimd. Ik vind het wel zo prettig dat de hotelgasten niet allemaal rotzooi bij ons zien liggen. Samen weer een redelijk aantal spullen naar de afvalverwerking gebracht en daarna doorgereden naar het Lagerhaus. Wij hebben vandaag namelijk geraniums gekocht. Mooie rode voor op het balkon. Dus de bloembakken met aarde en mest gevuld, plantjes erin en die staan nu keurig boven in de slaapkamer te wachten tot ze naar buiten mogen.
We wachten hiermee tot de buren de bloemen buiten gaan zetten, dat zijn gepensioneerde Oostenrijkers die hun halve leven al bloemen buiten zetten dus die weten precies wanneer dat kan.

Gaan we toch nog echt Oostenrijks worden zeg..... balkon met bloembakken en geraniums....