In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

dinsdag, april 29, 2008

Zon en regen

Gisteren heerlijk de hele dag buiten doorgebracht. Het zonnetje scheen heerlijk dus tussen de middag buiten gegeten. Daarna ben ik met Sabine buiten aan tafel gaan zitten om ons huiswerk te maken. Was een goed idee, want daardoor ging het een stuk sneller dan als het binnen aan tafel had gemoeten. Joris stond weliswaar de hele tijd om ons heen te hobbelen, dus dat leidde wel wat af maar daar konden we goed tegen.

Daarna ben ik nog even de kelder ingedoken om wat vertaalwerk te doen. De kinderen hadden bedacht dat ze van Frank en Emiek mochten komen zwemmen als ze dat wilden en die vertrokken dan ook met z´n tweetjes richting Haus Tirol. Paul ging om vijf uur weer met Emiek hardlopen dus die nam ze op de terugweg weer mee naar huis.
Zelf nog even gezellig met buurman Anatol staan praten, hij had weer nieuwe plantjes dus die moesten hoognodig ingegraven worden.

Iets na zessen kwamen Paul en de kinderen weer thuis en zijn we nog even snel langs de Billa gereden om iets te eten te halen. Lekker ciabatta met pesto, kalkoenfilet, mozarella en tomaatjes uit de oven. Ook dat hebben we weer heerlijk buiten op zitten smullen, waarbij buurvrouw Sonja ook nog even langskwam om een praatje te maken.

Allemaal op tijd weer naar bed, want anders komen we er weer niet uit.
Het weer was vanochtend heel erg zielig en is het grootste deel van de dag zo gebleven. Grijs met van die nattigheid. De dag dus weer goed gebruikt en veel bruikbaars gezocht en gevonden op het internet.
Ook Sabine nog geholpen met haar wiskunde huiswerk. Ze zitten momenteel compleet in het berekenen van oppervlaktes en ze had de uitleg van de leraar duidelijk niet goed begrepen.
Een rechthoek met een oppervlakte van 20 cm² was volgens haar 5 bij 5 bij 5 bij 5, want dat is samen 20.....
Het heeft even geduurd, maar uiteindelijk begreep ze hoe ze het moet berekenen. Toen ging het allemaal ook heel makkelijk en konden we haar alles vragen en kon ze het netjes allebei de kanten op berekenen.

Verder zijn we heel hard bezig met het uitwerken van ons Wartungsvertrag.
Paul is afgelopen woensdag bij een seminar geweest over klanten vinden en klanten behouden en heeft daar het nodige bijgeleerd. We zijn nu niet helemaal tevreden over ons aanbod en proberen dit beter uit te werken. Kost een hoop tijd en moeite, maar het gaat zeker lukken.

En nu nog een klein vraagje aan alle lezers: heeft er iemand een idee welke kampeerbladen er allemaal in nederland bestaan? Ik kom niet verder dan de kampeer- en caravankampioen....
Aanvullinkje na de opmerking van Jo, nee hoor ik bedoel echt bladen geen gidsen. Het gaat om advertentiemogelijkheid voor mijn lieve vriendje hierzo.

2 Comments:

At 29 april, 2008 21:33, Anonymous Anoniem zei....

probeer eens te googlen met :
kampeergidsen?

Kzie dr zo een paar tevoorschijn komen! :-)

Gr.
Jolanda(rotterdam)

 
At 15 mei, 2008 09:02, Anonymous Anoniem zei....

Hoi Petra

Ik ben bij toeval op je site terecht gekomen en kwam je oproepje tegen.
Hier een paar linken naar verschillende tijdschriften.
http://websvc.aspex.be/index/linkendb/rubriek.asp?parent=3109&naam=Vakantie-%20en%20kampeertijdschriften
http://www.camping.be/links/

Er zijn er nog meer, maar dan moet ik even op kantoor kijken, want daar heb ik er een hoop liggen.

Groetjes Wendy

 

Een reactie posten

<< Home