In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

woensdag, september 17, 2008

bouwbesprekingen en meer

Vanochtend kregen we van het Bezirkshauptmannschaft de mededeling dat we förderungswürdig zijn, dus wij ontzettend opgelucht want dat betekent dat we _echt_ mogen gaan bouwen.
Natuurlijk loopt de rest van de voorbereidingen ook op volle toeren.
We hebben meteen onze financieel adviseur gebeld met de vraag om dan zo snel mogelijk een afspraak te maken met de bankmeneer. Die afspraak hebben we morgenochtend om half elf staan. Nu wilde de meneer van de bank dan weer graag een Baubescheid hebben zodat hij ons de hypotheek kan verstrekken. Dat Baubescheid moeten we van de gemeente krijgen, waar tot onze grote schrik helemaal niemand aanwezig was die ons verder kon helpen.
Gelukkig konden we wel het privé nummer krijgen van de contactpersoon en die heeft ons e.e.a. uitgelegd. Heel handig om te weten, behalve dan dat je eigenlijk geen Baubescheid kunt krijgen als je je hypotheek niet rond krijgt......
Horen wij hier een kip en ei verhaal?
Het is een beetje een understatement als ik zeg dat we niet blij waren.
Dus weer de financieel adviseur opgebeld (die hier trouwens een hoop minder voor je kan dan in NL, hij is eigenlijk een echte tussenpersoon die niet echt beslissingen mag nemen) en die heeft weer contact opgenomen met de meneer van de bank.
Lang verhaal kort, het nog niet hebben van een Baubescheid zou toch geen problemen op mogen leveren en we zouden de lening toch moeten kunnen krijgen.
Als het hier dan niet lukt, dan hebben we alweer via onze a.s. buurman gehoord dat hij nog een bankman kent in Kirchberg die veel beter is in dat geval. Hij is anderhalf jaar terug failliet gegaan (dus problemen met kredietwaardigheid), maar bij deze man had hij binnen een uur de hypotheek rond.

Om half 1 Joris uit school gehaald, heel snel soep met brood gegeten en toen naar de bouwplaats gereden waar de eerste bouwbespreking plaatsvond. Kennis gemaakt met de opzichter en de planner van het bedrijf dat gaat bouwen. Erg interessant en ook leuk om alle buren bij mekaar te hebben. Daar goed een uur staan praten, voor ons was het wat lastig omdat wij natuurlijk nog maar net erbij zijn en nog geen goed overzicht hebben wat er nu allemaal op stel en sprong moet en wat wat langer kan wachten. Maar interessant is het in ieder geval wel.
Rond kwart over twee zijn Joris en ik richting huis gegaan waar we op een almabtrieb stootten compleet met tooi en bellen! Erg leuk, alhoewel de echte Abtrieb pas zaterdag is.

Sabine was ondertussen thuisgekomen en had het eten dat we voor haar klaar hadden gezet naar binnen gewerkt.
Dus ik heb de kinderen aan hun huiswerk gezet en ben zelf snel naar de fysiotherapeut doorgegaan, terwijl Paul richting het bedrijf ging die de aardwarmtepomp gaat leveren. Vervolgens is hij doorgereden naar de architect om te vertellen wat we precies willen en dat te laten uittekenen.

Allemaal hard nodig want de 24e begint het afgraven van het stukje berg al en de 29e is het de bedoeling dat met de kelderverdieping begonnen gaat worden.
Als wij de tekening van de architect hebben dan moeten we weer naar een ander bedrijf dat de tekening moet maken voor het leggen van alle leidingen. Het ene is nog dringender dan het andere...

Vrijdagmiddag om vijf uur hebben we een afspraak met de timmerman die de dakkapel met het balkon moet gaan plaatsen om daar de laatste onderhandelingen af te sluiten en een contract te tekenen.

Het is een hoop werk zo´n eigen huis....

1 Comments:

At 18 september, 2008 07:28, Blogger Jolanda zei....

Hai Hai

ja er komt nu heel veel op je af,maar jullie moeten alles vast leggen op foto´s
Wij hebben helaas van het begin gene foto´s en das best welö jammer.
Maar als het huis helemaal af is komen we zeker een keer jullie kant op ben zo benieuwt hoe het word

GRoetjes Bouwdewijn en Jolanda

 

Een reactie posten

<< Home