In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

zaterdag, september 20, 2008

bouwhypotheek is rond en leuke rondleiding bij de timmerman

Gisteren een normale werkdag, maar in de loop van de ochtend werden we al verblijd met een telefoontje van de bankman dat hij bij ons langs wilde komen voor het ondertekenen van de bouwhypotheek.
Oftewel alles was goedgekeurd!
Om tien voor half vijf kwam hij langs en nu kunnen we dan tenminste echt opdrachten gaan vergeven.

Om vijf uur zaten we dan ook bij de plaatselijke timmerman om te kijken of we het met z´n allen eens konden worden over zijn aanbod voor het plaatsen van de dakconstructie en een balkon. Het balkon hebben we op zijn aanraden al op de lange baan geschoven omdat dat toch pas geplaatst kan worden op het moment dat het huis verder helemaal klaar is; voor het dak hebben we hem gevraagd of hij het aanbod nog ff iets scherper kan zetten. Daarover horen we woensdag meer.

Daarna zijn we nog met de timmerman meegelopen naar zijn eigen huis om te bekijken hoe zo´n hoog plafond dat wij op de bovenverdieping krijgen (we kijken zeg maar rechtstreeks naar het dak) er in het echt uitziet.
Je kon er goed zien dat het een timmermanshuis is, alles helemaal van hout gemaakt. Erg mooi, maar voor ons toch iets teveel een toonzaal.
Natuurlijk moest dit alles afgesloten worden met het drinken van een glaasje schnaps dat we braaf hebben gedaan. Gelukkig waren we samen met onze toekomstige buren en die vonden het na 1 schnaps ook wel genoeg dus daar bleef het dan ook bij.

Met de kinderen zijn we dit heuglijke feit gaan vieren bij de mcDonalds, die twee zijn zo vreselijk lief en ook superbeleefd tegenover al die vreemden die we nu continu over de vloer hebben of waar we naartoe gaan, daar moest iets tegenover staan vonden wij.
Toen de bankmeneer er gisteren was ook, keurig een handje en Sabine vroeg ook meteen of hij iets wilde drinken. Kijk, wij vinden dat dan wel normaal, maar dat betekent niet dat een kind dat dan ook meteen durft te doen dus dat hebben we uitgebreid geprezen.

Vanochtend wilden we lekker uitslapen toen om iets voor half acht de telefoon alweer ging. Een bedrijfsklant van Paul met een zeer dringend probleem, dus Paul heeft zich maar weer uit bed gehesen ondanks het feit dat we in het weekend eigenlijk liever niet naar klanten gaan.

Verder is het vandaag weer Almabtrieb dus straks gaan we weer naar de koeien kijken.