In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

maandag, december 01, 2008

Het weekend van 1e advent

Het is alweer voorbij, het weekend van 1e advent.
Ten eerste omdat we gewoon heel veel computers van klanten hebben staan om te repareren of nieuw te maken. We zitten op dit moment allebei met een extra computer onder het buro, er staan er nog 5 klaar te staan om ook gemaakt te worden en Paul is op dit moment ook nog een laptop aan het maken.

Dan hadden we zaterdag ook het Teufifest van de Kaslachpass waarbij Paul had beloofd om foto´s te maken. Dat begon om 6 uur, maar natuurlijk waren ook daar wat problemen.
Vrijdagavond belde 1 van de jongens dat hij net het muziekstuk dat ze nodig hadden, had klaargezet en vanaf de harde schijf wilde kopiëren toen deze het ineens niet meer deed. Noodgeval dus en het kost altijd een hoop tijd om dat weer voor mekaar te krijgen. We wilden eigenlijk nog heel even een glaasje gaan drinken in Tresor, maar dat kwam er dus niet van daar Paul tot een uur of 11 bezig is geweest en de volgende ochtend ook weer verder moest.
Zaterdagmiddag werd hij ook alweer gebeld door de DJ van de groep, de muziek wilde niet... Dus Paul weer snel daarheen om dat op te lossen.

De kinderen en ik hebben ons verdienstelijk gemaakt met het bakken van kerstkoekjes. We hebben 7 verschillende soorten gebakken en toen vond ik het wel genoeg geweest voor die dag.

Iets voor zessen zijn we weer met z´n viertjes die kant opgegaan, hebben naar de optocht gekeken, een broodje met frankfurter gegeten en een glaasje gedronken, vervolgens nog even naar de Papalapub, want we hadden beloofd dat we ook daar even langs zouden gaan. Voor de kinderen een thee, wij een cola en even gezellig flipperen. Om 20.00 uur begon de voorstelling van de groep uit Wörgl. Die hebben een show met grote, vierkante, blikken trommels. En in plaats van dierenvellen, dragen ze pakken gemaakt uit stro. Heel erg gaaf om te zien en te horen.

Tegen 9 uur zijn we naar huis gegaan. De kinderen moesten naar bed en ook wij wilden er niet te laat inliggen, omdat er nog zoveel computers te maken waren.

Zondag natuurlijk eerst lekker uitgeslapen en vervolgens ben ik heel rustig opgestart. Had gewoon even geen zin.
De kinderen waren samen lekker aan het spelen en Paul was weer aan het werk in de kelder.
´s Middags hebben we met z´n viertjes in de tuin nog een sneeuwpop gebouwd en hebben een rondje gereden om er even uit te zijn.
Na het avondeten ging de kaars aan van de kerstmand die we afgelopen week bij de bloemenhandel hadden gekocht.

Papa mocht ´m aansteken!


Voor de kinderen hadden we een spongebob-adventskalender gekocht. Ook hadden we een kalender bij ons voor de deur gevonden zonder afzender erbij, dus die hebben Paul en ik als onze kalender geadopteerd :)


Daarna hadden we thee met kerstsuiker (witte suiker en rietsuiker door elkaar gemengd) en natuurlijk een mandje met kerstkoekjes!


Natuurlijk vond onze brutale huisgenoot KOEKIE het nodig om op het bloemstuk te klimmen nadat hij z´n buik rond had gesnoept aan koekjes. We hebben eerst een foto gemaakt en hem toen maar snel weer van de mand afgehaald. Zo dicht bij de kaars is toch wel gevaarlijk.



Vandaag zijn we alweer vanaf kwart over zeven aan de slag en er is nog een hoop te doen. Het is een zogenaamde dra-maandag dus er gaat tot nu toe helemaal niets zonder slag of stoot. Erg vervelend, maar niets aan te doen, dus we gaan stug verder.