In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

zaterdag, november 01, 2008

update i.v.m. het dak

Paul heeft nog even een paar foto´s geschoten van de werkzaamheden aan ons dak.
Dat de mannen met ware doodsverachting op dat dak staan, kun je zo zien. Als je bedankt dat we een zogenaamd zichtdak hebben en de eerstvolgende vloer een dikke 4 meter dieper ligt, dan vraag je je af hoe ze zo zonder enige zekering over die balken lopen te wandelen.


En dan ook nog een foto genomen vanuit Sabine´s kamer richting dak.


De eerste "pech" hebben we al gehad. We hadden onze firstbaum nog niet gebracht en alvast opgetuigd en ze hadden ´m al gejat toen wij even bier voor ze aan het pakken waren. Is ook heel dom, je moet je boom niet onbewaakt laten liggen .... Dus de eerste kist bier zijn we al kwijt.

Helaas is het gisteren niet meer gelukt om het hele dak dicht te krijgen, maar volgens de mannen gaat dat maandag zeker lukken. Woensdag zouden dan ook alle binnenmuren klaar moeten zijn en kunnen we beginnen met het leggen van de leidingen. We hebben er allebei heel veel zin in, het huis krijgt steeds meer vorm en ook de kinderen komen nu graag kijken naar hun kamers.
Ik ben zelf vrijwel de hele ochtend en een deel van de middag bezig geweest om bitterballen te maken. De mannen moesten weer eens een hapje hebben en ze vonden die ballen best wel leuk ter afwisseling. Ze houden volgens mij meer van frikandellen, maar die hebben we helaas niet meer voor ze.

Dan zijn we gisteravond nog even lekker naar Tresor gegaan, waar we de Nieding-vriendinnen tegenkwamen. Tegen kwart voor een maar weer eens naar huis gegaan, het was weer eens heel erg gezellig geweest.

Vanochtend rustig opgestaan. Ik heb op de camping nog even twee brieven van Telekom Austria opgehaald. Zo te zien, hebben ze nu begrepen dat we geen gebruik meer willen maken van hun diensten.... A.s. donderdag worden de routers opgehaald staat er in ieder geval in 1 van de twee brieven.

Paul is daarna naar de bouw gegaan om met buurman Marc de drainage-buizen om ons huis heen te gaan leggen. Ook iets dat moet gebeuren en wat we samen moeten doen.
Tussen de middag naar Massimo gelopen om daar lekker een hapje te eten. Toen we net klaar waren, begon de massa naar het kerkhof te stromen voor het zogenaamde "Grabstehen" dat ze hier op allerzielen doen. Dan ga je naar het graf van je familieleden en daar moet je dan met z´n allen keurig blijven staan tot de pastoor bij iedereen langs is geweest.
Wij hebben deze tijd benut om lekker bij de "nieuwe" speelplaats te spelen. Er is daar ook een klein moeras-gebiedje gemaakt met allerlei waterloopjes waar de kinderen heerlijk kunnen spelen en dat hebben ze dan ook vol enthousiasme gedaan.
Sabine liet haar nep-crocks continu bootje spelen en liep heerlijk door het water te plonzen. Joris vond na verloop van tijd dat hij zijn waterdichte laarzen toch ook wel uit wilde trekken en heeft (na mijn toestemming gekregen te hebben) ook heerlijk door het water lopen banjeren.
Hierna weer rustig terug naar huis gelopen.

Na wat te drinken zijn Paul, Joris en ik weer naar ons huis gegaan om alle binnenmuren op te meten. We moeten per slot van rekening weten hoeveel vierkante meter er gestückt moet gaan worden. We hebben berekend dat dit ca 800 m² is. Poeh dat zijn er ca 300 meer dan wat we van tevoren dachten, dus dat wordt weer een aanslag op het budget. Maar ja, kale muren is ook niets dus we zullen wel moeten.

Ondertussen was ook Sabine naar ons toe komen wandelen en wilde ons toekomstige achterbuurjongetje graag met onze kinderen spelen. Wij hebben nog gezellig een glaasje fris gedronken, waarna we Sabine bij de buurjongen hebben achtergelaten. Die twee wilden graag samen spelen.
Na ca. een half uurtje belde Sabine alweer op of ze dan nu bij ons mochten komen spelen, want ze wilden natuurlijk graag ook de wii nog uitproberen :)
Paul en ik hebben de rest van de bitterballen opgewarmd en toen we ook die weg hadden gegeten, mochten de kids nog even een goed half uur samen spelen, waarna Paul taxi heeft gespeeld en de nieuwe vriend naar huis heeft gebracht.
Nu mogen ze nog even lekker tot acht uur spelen en dan is het toch echt weer bedtijd.