In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

zondag, december 07, 2008

Kerstmarkt Westendorf (Let it snow)

Vandaag hebben wij dan de kerstmarkt in Westendorf met een bezoek vereerd. Sabine moest met het schoolkoor optreden en was erg zenuwachtig. Gelukkig konden de kinderen zich vooraf uitgebreid buiten uitleven, want er is weer een flinke laag sneeuw gevallen en het sneeuwt nog steeds (nu dunne vlokjes). Aan het einde van de korte dienst kregen de kinderen die mee hadden gedaan allemaal een zakje met lekkers (dus de traditionele noten, mandarijnen en 2 chocoladefiguurtjes) dus dat maakte de zenuwen meer dan goed!

Helaas zijn de foto´s van Sabine in de kerk niet gelukt, maar buiten hebben we ook een paar plaatjes geschoten.
Natuurlijk moesten we wat eten. Hier Paul en Joris lekker aan de worst.

Sabine en ik hebben later lekker een brodakrapf gegeten en natuurlijk moesten we dit jaar de kastanjes ook eens proberen. Paul en ik vinden ze veel te meelderig, maar de kinderen vinden ze heerlijk!
Ook zijn we nog bij de Rettung langsgeweest (tja we konden Kevin zijn opdracht om taart te komen eten moeilijk weerstaan), maar daar zijn we snel weer vertrokken omdat de tent wat klein was en er nog een hoop andere mensen graag een plaatsje wilden hebben.


Erg mooi vinden wij deze altijd. De zogenaamde zweedse kaarsen zoals ze ze hier noemen. Het staat mooi, is lekker warm en biedt een hoop sfeer.



Joris en ik waren in een continu sneeuwballengevecht, wat eigenlijk heel oneerlijk was want ik moest ook foto´s maken, handschoenen en zakjes lekkers vasthouden. Maar gelukkig ben ik ook met 1 hand best nog een beetje goed (tegen zo´n klein jongetje) dus ik heb lekker toch gewonnen :)



Net voordat we weggingen, begonnen de Anklöpfler met hun optreden. Helaas zongen en spraken ze erg zacht zodat we maar weg zijn gegaan, want we konden niets horen.

Hieronder nog een stukje dat ik gevonden heb over deze groepen.
De Anklöpfler gaan de huizen langs met verhalen en muziek en zamelen daarmee geld in voor een goed doel. Het stukje hieronder vond ik op de site van de Anklöpfler uit de Wildschönau en laat zien wat ze moeten voorstellen.

Die Anklöpfler erinnern mit ihren Besuchen an die Hirten, die auf dem Feld von der Geburt des Kindes erfahren und an Maria und Josef, die in ganz Betlehem keine Herberge finden konnten. Das gibt durchaus auch Denkanstöße für die Gegenwart. Würden Maria und Josef heute leichter Platz finden, in unserer modernen Welt?
Da die Botschaft der Hirten letztendlich eine hoffnungsvolle, freudige Nachricht ist, bringen die Anklöpfler daneben auch Humor mit in die Häuser!