In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

vrijdag, mei 15, 2009

Nieuwe ID-kaarten

Zo, snel even tijd maken voor een update.
De vorderingen in het huis gaan langzaam, maar uiteindelijk zullen we er wel komen.
De vloerverwarming draait en moet heel erg verschrikkelijk langzaam op temperatuur komen. We mogen de verwarming elke dag 1 graad omhoog draaien, wat betekent dat de verwarming nu op de prachtige temperatuur van 22 graden staat te draaien.
Voor het weer natuurlijk veel te warm, maar ja, we moeten het zaakkie een keertje droog krijgen natuurlijk.

Verder is de dakdekker bezig met het maken van het laatste deel van de dakbedekking. Het grootste deel van de rekening heeft hij maar alvast vooraf gestuurd, maar we wachten toch echt nog heel eventjes met die betalen totdat het zwikkie er voor het grootste deel op ligt. Het ziet ernaar uit dat dat dit weekend wel gaat lukken, dus dan krijgt hij z´n geld op maandag overgemaakt.
Voor de rest hangen de eerste koperen dakgoten al aan het dak, erg leuk om te zien. Ik vind dat koper er zo mooi uitzien, het blijft jammer dat het er na verloop van tijd natuurlijk toch minder gaat uitzien.


Gisteren hadden we een gesprek op de volksschule met Joris zijn lerares. Ze maakt zich nogal zorgen over zijn lees- en schrijfwerk en zijn reactie als het niet gaat.
Joris spelt nog steeds letter per letter en hij zou nu toch echt wel per lettergreep moeten lezen. Erg jammer en voor hem zelf ook, want hij wil wel, maar het lukt niet. En dan gaat meneer natuurlijk de pias uithangen; dan moet hij tig keer naar de wc, hij krijgt overal jeuk en valt zomaar gewoon van z´n stoel af. Nu hielp dat laatste bij de directrice natuurlijk heel erg goed, maar z´n eigen juf trapt daar niet zo makkelijk in gelukkig. Tja, wat kun je er aan doen, behalve hem z´n huiswerk laten doen en proberen zo nu en dan een verhaaltje met hem samen te lezen?
Verder is z´n fijne motoriek niet je van het, maar volgens ons kan dat ook prima te maken hebben met het feit dat hij tekenen en schrijven gewoon niet leuk vindt. Hij kan namelijk vreselijk goed van die kleine schroefjes van de computers los- en vastdraaien en ook groenten snijden bij het koken is eigenlijk geen enkel probleem.
Gelukkig gaat hij graag naar school en dat is het belangrijkste, vond de juf gelukkig ook.

Vandaag hebben we de kinderen thuis moeten houden, want we moesten naar het nederlands consulaat in Innsbruck om de passen van de kinderen en mijzelf te laten verlengen (hebben we nog geluk, want als straks het nieuwe systeem met vingerafdrukken komt, dan moeten we naar Wenen). Nu wil het dat de dames die daar werken dit op vrijwillige basis doen en het consulaat dus maar vier dagen per week van 9 tot 12 open is, vandaar dat we niet kunnen zeggen dat we wel even na schooltijd gaan.
Natuurlijk moesten er eerst foto´s gemaakt worden, dus daar ging de eerste lading geld er al uit (het autobahnvignet hadden we gelukkig nog van ons reisje naar Süd-Tirol) en toen hadden we nog 3 ID-kaarten + portokosten te betalen. Natuurlijk ook nog even snel langs de IKEA gereden (tja als we toch in Innsbruck zijn) en daar behalve wat spulletjes voor de inrichting natuurlijk ook wel wat te snoepen genomen (die Daim-taart vinden Paul en ik zooooo lekker). Al met al weer een duur dagje alhoewel de spullen die we gekocht hebben dan wel weer heel mooi geprijsd waren.
Het mooiste was nog een lampenscherm dat Sabine gevonden had voor wel € 0,20 en een dekbedhoes met kussensloop voor € 3,99. Dat zijn leuke dingen, dan kun je nog eens zomaar wat aanschaffen zonder dat het gigantisch in de kosten gaat lopen.

Natuurlijk werd Paul ondertussen weer gek gebeld door allerlei klanten, maar dat geeft niet, daar leven we per slot van rekening van en de zeer rustige afgelopen 2 1/2 maand (opdrachttechnisch gezien tenminste) mogen ook wel weer eens stoppen. Per slot van rekening hebben we straks wel een flinke hypotheek te betalen!

Tot zover het nieuws vanaf hier, binnenkort zullen we weer eens foto´s maken van de bouwvorderingen.