In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

woensdag, juni 03, 2009

De foto´s van vandaag

Vandaag is er alweer heel wat gebeurd.

Paul was even over zevenen al naar de bouw gereden om te kijken of de tegelzetter alles goed begrepen had en kwam er achter dat het goed was dat hij nog even het een en ander door kwam spreken.
Tussen de middag ben ik even gaan kijken en toen was er al een heel deel van de wand getegeld.

Vanavond rond half acht ook nog langs geweest, nu was de hele wand, inclusief marmeren sluitlijstje al klaar, de badombouw is klaar en de douche en vloer zijn alvast voorgestreken. Volgens ons ziet het er al heel leuk uit.




Ook bij de keuken is er al heel wat gebeurd.



Tussen de middag hingen de bovenkastjes al netjes met het sluitlijstje erboven. Een paar uur later hingen ook de deurtjes en werd de wasbak gemonteerd.




Om half acht zag het er zo uit (eventjes door het stof heenkijken):



Zoals te zien, zitten de oven, inductiekookplaat en afzuigkap ook al op hun plek.

Verder moest vandaag ook de electriciteitskabel naar de buitenkast verlegd worden, dus daarvoor had Paul een kleine graafmachine en de mannen van elektro strobl besteld.
Paul is daar iets na vijfen naar toe gegaan, de kinderen en ik hebben eerst nog gewoon gegeten en zijn om zeven uur die kant op gegaan.
Toen was er al behoorlijk gegraven, een deel kon helaas niet met de machine en moest Paul met de hand doen.... Als je bedenkt dat we hier een heel erg stenige grond hebben, dan weet je ook dat dit heel zwaar werk is, hij was dan ook behoorlijk moe en had flink honger toen wij aankwamen. Helaas voor hem moesten we wachten tot kwart over acht voordat we naar huis mochten, maar toen was het gat dan ook weer netjes dichtgegooid.



Vriendje Andi hing vandaag ook alweer aan de telefoon om te vragen of we geen gereedschap nodig hebben voor het verleggen van het laminaat, want dan had hij een laminaatsnijder voor ons geregeld. Kijk, dat noem ik nog eens een supervriend, denkt continu mee en al is hij een druktemaker en goedbedoelende betweter, het is een echte lieverd.

Verder vandaag ook nog een heleboel gedaan met computers, Paul is continu aan het heen en weer rijden geweest, heeft een computer in elkaar gebouwd, we hebben een laptop van een anti-virusprogramma voorzien en nu is hij met de volgende pc bezig. Het eigenlijk een beetje teveel van het goede op dit moment, maar met een beetje geluk bellen er morgen niet zoveel mensen en kan het werk dat er nog ligt fatsoenlijk afgemaakt worden.