In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

woensdag, mei 27, 2009

Schimmelprobleem

Zoals ik al eens eerder geschreven heb, hebben we een schimmelprobleem op ons zichtdak gekregen. Vervelend genoeg, maar nu hebben we na het uitproberen van een aantal middeltjes uiteindelijk een middel gevonden dat vrij goed werkt. Helaas op chloorbasis, maar het is de enige die een heel behoorlijk resultaat geeft.
Ik heb het vandaag gebruikt om het hout in Joris zijn geheime kamertje schimmelvrij te maken en tot nu toe ziet het er goed uit. Morgen gaan we kijken of het hout niet te erg verbleekt hierdoor, want dat is natuurlijk ook weer niet mooi.

Verder ben ik vandaag weer flink aan het witten geweest. Het plafond op de woonverdieping nog een keer gedaan, want ik was nog niet helemaal tevreden en dan blijven we ons er straks misschien aan ergeren terwijl dat niet nodig is.
Verder is mijn werkkamer nu ook vrijwel helemaal klaar, alleen de randjes moeten nog gedaan. Morgen ga ik dan ook gewoon weer verder.

Paul is vandaag vooral bezig geweest met de voorbereidingen voor de verhuizing van Musik Tirol en om vijf uur is hij dan ook richting Wörgl vertrokken om alvast de eerste dingen te maken. Tegen half tien/tien uur zal hij wel weer thuis zijn vermoed ik.

Van Sabine kregen we vandaag goed nieuws. Ze had een beschrijving van Paul moeten geven bij Duits en had slechts 1 grammaticaal foutje erin zitten! Ook over de inhoud was de leraar goed te spreken, dus wij zijn heel erg blij. Hopelijk heeft ze nu dan toch door hoe het zit met de grammatica en gaat haar cijfer dan eindelijk omhoog.


Jolanda, heel erg bedankt voor je berichtje! Tja gordijnstof is hier best te krijgen, maar inderdaad niet tegen de mooie prijzen die jij noemt. Je zit toch al snel op minimaal 10 euro voor een vierkante meter stof (ze rekenen hier alles in vierkante meters ook vloerbedekking dus daar moeten we continu om denken) en dan loopt het snel in de papieren. Vandaar dat we ook koste wat kost onze "oude" gordijnen willen hergebruiken, anders betaal je je een breuk.