In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

dinsdag, mei 26, 2009

Deuren, keukenkastjes en vooral heel erg warm

Pfff wat was het vandaag ongelooflijk warm! Was het gisteren al goed 30 graden, vandaag zaten we nog een stukkie hoger. Er is ook flink onweer voorspeld, dus toen het tegen zes uur begon te rommelen verwachtten we het ergste.
Dat viel dus erg mee! Beetje wind, leuk regenbuitje, paar klappen en toen was het weer over. Het is dus nog steeds heel erg warm.
Morgen schijnt het dan wel weer flink af te gaan koelen, er wordt al gesproken over temperaturen tussen de 12 en 16 graden, dat is dan een (ruime) halvering van de temperatuur, ook een beetje overdreven, maar ach we zien wel wat het wordt.

Vanochtend zijn Paul en ik naar de Obi gereden, want daar werkt mijn vriendje Andi en die krijgt personeelskorting....
Toevallig hadden we daar al deuren gezien die we qua prijs mooi vinden en die er wat ons betreft ook nog eens helemaal best uitzien. Tja het is natuurlijk niet de allerbeste kwaliteit, maar het verschil tussen een deur voor 100 euro en een deur voor 1000 euro is nogal wat, ook de deurpost was hier nog voor een leuke prijs verkrijgbaar nl. 150 euro tegenover ca 1200 euro voor de deurpost die bij die andere deur hoort. Als je dan bedenkt dat we 12 deuren nodig hebben....

Verder bij onze nieuwe buurman nog een klein partijtje oude, goedkope tegels gescoord voor achter de wasmachine en de droger zodat ook die muur makkelijk schoon te houden is en alvast bedacht wat we met de gordijnen doen. We hebben namelijk gemerkt dat onze nieuwe ramen een stukkie breder zijn dan de oude en er moet dus het nodige vermaakt worden. Gelukkig heeft Paul een hele handige moeder ;)
Sabine ook nog eens blij, want die had andere gordijnen gezien die haar eigenlijk beter bevielen en nu mag ze die ook kopen omdat wij haar gordijnen (en die van Joris) nodig hebben voor de woonverdieping.

Om vijf uur kreeg ik nog een telefoontje van Rainer dat de keukenkasten rond half zeven geleverd zouden worden dus of we wilden zorgen dat we er dan zijn.
Wij dus om zes uur heel snel een klein hapje naar binnen gewerkt (Paul kwam binnenstormen, het eten stond op tafel) en om tien over zes waren we bij het huis, waar de vrachtwagen al bijna helemaal uitgeladen was. Tja we hadden echt ons best gedaan om op tijd te zijn, maar als ze dan te vroeg komen daar kunnen we ook niets aan doen.

Nu staat Paul z´n buro dus vol met keukenmachines en de eethoek en de wasmachine/drogerruimte met keukenkasten.

Vandaag het huishouden weer zoveel mogelijk bijgewerkt, Paul heeft zoveel mogelijk klanten geholpen, morgen is er weer een dag.

2 Comments:

At 27 mei, 2009 09:57, Anonymous Jolanda -Rotterdam zei....

Leuk om te lezen dat het al lekker voor jullie opschiet met het huis!

Hoop dat het niet al te warm gaat worden om te werken in het huis maar ook het verhuizen.

Wat gordijnstof betreft... jammer dat ze in Oostenrijk niet zoiets hebben als een Rotterdamse centrummarkt.. anders had je stof kunnen halen 3 meter voor 5 euro ;)
ik maak meestal zelf de overgordijnen van gewone lekker kleurende stof.. en zo kun je nogeens afwisselen qua kleur ;)

Succes met alles jullie!

 
At 31 mei, 2009 10:13, Anonymous ineke zei....

ja, dat stof/gordijnprobleem ontdekte ik ook. IKEA is dan soms een nuttige winkel. Maar hergebruik is inderdaad nog goedkoper, hahaha.
Wat heerlijk dat alles opeens zo snel gaat!
Gaan jullie die keuken zelf plaatsen?
Wat is de planning betr verhuistijd?

gr Ineke

 

Een reactie posten

<< Home