In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

donderdag, juli 09, 2009

Bezorgdienst....zucht en afsluitende avond schooljaar 2009

Voor een klant hebben we ca. 2 weken terug een toner besteld, bij navraag van de klant (wij waren vergeten dat we het ding besteld hadden dus hadden niet meer opgelet) bleek dat de toner voorlopig niet leverbaar was. Dus hebben wij deze bij een andere leverancier nabesteld waarbij de planning was dat de toner uiterlijk dinsdag bij ons zou zijn. Toen er dinsdag niets kwam, werd ons verteld dat het al verstuurd was dus dat we ´n dan woensdag wel zouden krijgen. Omdat ook woensdag niets kwam, hebben we vandaag maar weer eens gebeld. Bleek dat de DPD nog nooit had gehoord van dorpsdeel Lauterbach en ook de Buchberg was bij hun compleet onbekend..... Vreemd want er staan hier toch echt al heel wat jaartjes huizen. Maar goed, klap op de vuurpijl, er was dus ook niet even contact met ons of met de leverancier opgenomen, maar ze hadden het pakketje maar weer retour afzender gestuurd. AAAAARGH! Ik heb de klant vandaag maar even een email met uitleg en excuses gestuurd, want alhoewel dit natuurlijk compleet buiten onze macht ligt, is het wel ontzettend vervelend. Onze leverancier stuurt het pakketje weer onze kant op en een klacht naar de DPD (Deutsche Paket Dienst), nu maar hopen dat we dan maandag onze klant kunnen helpen. Zo nu en dan worden we wel eens moe van onze afhankelijkheid van dat soort diensten, maar ja, zelf even uit Duitsland halen wordt ook een beetje duur.

Verder zijn er gelukkig ook nog leuke dingen op zo´n dag. Sabine moest vanochtend natuurlijk weer om half acht op school zijn, maar om kwart over negen belde ze al op of ze gehaald zou kunnen worden, want ze was alweer vrij! Helemaal super natuurlijk en ze heeft zich ook heerlijk vermaakt.

Ik heb me gestort op het eindelijk eens vertalen van het laatste stuk dialect naar het nederlands en engels, dat heeft me ook weer een uur of vijf gekost, maar het is voor een goed doel :) Uiteindelijk kom ik dan met naam en toenaam in een boekje te staan dat voor toeristische doeleinden wordt gebruikt. Wie weet of er van die kant dan nog wat extra klandizie komt.

Joris was vandaag erg zenuwachtig, vanavond was de afsluitende avond van het schooljaar en Joris had ook een rol. Hij moest de stukjes van zijn klas aankondigen en alhoewel het niet heel veel of heel moeilijke tekst was, moest hij daar toch maar eventjes in zijn eentje gaan staan.

Hij las goed voor en wist daarna niet hoe snel hij weer weg moest wezen, hihi.


De andere eerste klas deed eerst een liedje en daarna een dansje. Ook die hebben we een stukje kunnen filmen, erg schattig (gschtiascht) vonden wij als ouders.


Aan het einde was er voor alle kinderen een ijsje. Daar was het betere duw- en trekwerk gevraagd. Gelukkig dook Sabine voor Joris in de meute, "ik ben dat gewend mam, hoe denk je dat ik anders in de bus ooit een zitplaats krijg" en hadden beide kids tot slot ook een ijsje. Daarna moesten we weer als de wiedeweerga vertrekken, want Paul had z´n afspraak van zes uur (hij was vergeten dat de avond was) naar acht uur verplaatst en dat was het ondertussen bijna. Thuisgekomen nog een kopje thee gezet, Sabine en ik waren de hele tijd gek aan het doen en "that´s the way I like it" aan het zingen. Joris moest daar ontzettend van huilen, want hij was naar eigen zeggen, veel te moe. Na het kopje thee zijn de kinderen dan ook snel naar hun bedjes vertrokken. Ik heb mijn plicht voor vandaag weer netjes gedaan, Paul is nog bij z´n klant en ik ga nog even gezellig verder luisteren naar KC & the sunshine band.