In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

woensdag, juni 24, 2009

Het blijft regenen

Tjonge jonge, het regent al sinds afgelopen vrijdag, het wordt nu echt wel vervelend.
Gelukkig hebben ze voor morgen een kleine opklaring voorspeld, dus dat zou wel leuk zijn zo op PAUL ZIJN 40E VERJAARDAG!!!!! Zeker nu er bij de kapper al drie grijze haren bij hem zijn gevonden nog leuker om hem daarmee te plagen, hihi.

De dagen vliegen op dit moment echt om. Vandaag weer hard bezig geweest met het overbrengen van spulletjes uit het oude huis naar het nieuwe huis. Ik heb onze slaapkamer nu ook leeg en de keuken op een paar hele kleine dingetjes na bijna.
Morgen ga ik verder met de rest die nog in de huiskamer staat en dan komt de grootste klus......de kelder. Verder heb ik een hele hoop was gedraaid, gedroogd en gestreken. De een na laatste was staat nu te draaien dus morgen ben ik weer helemaal bij.

Vandaag was ook Franz Fuchs aanwezig met onze traptreden. Die zijn nu allemaal keurig netjes afgemeten en op maat gezaagd, nu moeten ze afgerond en gelakt gaan worden dus ergens in de loop van de volgende week zullen we wel horen wanneer ze gelegd gaan worden. Als dat gebeurd is, laten we de stucadoor komen om de zijkant van de trap en de voorkant van de treden te laten stucken, waarna de andere Franz Fuchs (de smid, hier ook wel Franz Fuchs Ost genoemd, de andere heeft als extra naam West naar de locatie in het dorp) komt om de leuning te maken. Ben heel benieuwd hoe het er dan allemaal uit gaat zien.

Paul is vandaag natuurlijk ook weer veel onderweg geweest bij klanten (dat kon doordat wij de auto van Paul z´n ouders mochten lenen, anders had ik weinig kunnen doen voor wat betreft het verhuizen), heeft in z´n werkhok nog het een en ander verkabeld en z´n stellingkast opgebouwd. Ook heeft hij de stoppenkast nu netjes afgesloten en de spiegel ervoor gehangen. Spiegel hangt weliswaar een beetje hoog, maar als we er een schoenenbankje voor zetten, dan zal dat hopelijk wat minder opvallen.

Helaas wel weer ruziende kinderen gehad, waarna bij Sabine natuurlijk vanwege alle spanning weer een huilbui volgde. Ze heeft het erg moeilijk met alle veranderingen, zal tevens wel komen door de moeiigheid aan het einde van het schooljaar en hormonaal zal er zo langzamerhand bij ons meisje ook wel het een en ander aan het veranderen zijn.

Goed, dan ga ik nu m´n bedje maar weer eens induiken, het is al bijna half elf en de wekker gaat morgen weer om 5.50 uur :(