In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

zaterdag, juli 18, 2009

bouwvorderingen?

Was ik gistermiddag net klaar met het schoonmaken van de woonverdieping (opruimen, stofzuigen, dweilen), komen ineens de mannen van de dakdekker. Of ik het balkon eventjes leeg kan maken, want ze komen voorstrijken zodat ze de volgende dag kunnen beginnen met het balkon waterdicht maken.
Ik niet blij natuurlijk, want nu moest ik de tuinmeubels ineens weer naar binnen tillen (tja, ik was in m´n eentje en die mannen waren niet van plan om me te helpen de spullen buitenlangs naar beneden te brengen). Ook vroegen ze of ik geen contact op kon nemen met de buurman die er niet was, zodat die ook het balkon leeg kon halen.
Natuurlijk heb ik dat gedaan, maar niet voordat ik de heren had verteld dat hun chef wel eens fatsoenlijk van te voren had kunnen bellen, zodat we niet ineens voor het blok werden gezet.
Buurman was niet van zins om te komen, die was net weer terug uit het ziekenhuis en mag zeker niet tillen. Hij zei ook al: "Vier weken terug hadden we met z´n allen het hele balkon leeg, want toen zouden ze komen en toen kwamen ze niet. Ik ben gekke henkie niet".
Verder was het sowieso vreemd, de onweerswolken kwamen namelijk al aandrijven en het zou echt niet lang meer duren voordat het zou gaan regenen.
Maar goed, de baas had het gezegd dus ze gingen aan de slag. Natuurlijk zijn ze niet ver gekomen, dus dit was het resultaat:


De kinderen waren trouwens wezen zwemmen en kwamen precies 1 minuut voordat de wolk leeg regende, binnen lopen.

´s Nachts heeft het ook nog flink geonweerd, Joris werd er wakker van en dook bij ons in bed. Met z´n allen erg slecht geslapen vanwege onweer, slagregen en windstoten.

Natuurlijk heb ik het balkon voor Jan met de korte achternaam leeggehaald want vandaag konden de heren ook niet komen werken. Logisch, het was ook voorspeld dat het weer gigantisch zou verslechteren. Vandaag de hele dag regen en boven op de bergen ook sneeuw. Hohe Salve, Choralp, Gaisberg, allemaal hebben ze een dun sneeuwlaagje liggen.

Wij hebben er vandaag een rustig dagje van gemaakt. Samen even bij een klant langsgeweest, boodschappen ingeslagen (onder andere 2 kippen gevonden voor de helft van de prijs, kijk dan wordt het interessant natuurlijk) en de rol glaswol die we al die tijd buiten hadden liggen gebruikt om de kamers van Joris en onszelf te isoleren. Bij mekaar toch weer een goede 2 1/2 uur mee bezig geweest dus onze klus voor vandaag zat er daarmee weer op.
De kinderen hebben zichzelf prima vermaakt met hun Nintendo DS, lego, ons een beetje helpen en met z´n allen een stukje tour de france kijken.

Zodadelijk gaan Paul en ik naar de première voorstelling van het theater, we zijn weer uitgenodigd, dan moeten we natuurlijk wel gaan :)