Brixenbachalm
We beginnen maar met gisteren, toen we ´s avonds naar de Papalapub Summergames zijn geweest. Het was een snikhete dag en behalve de teams waren overdag geen andere bezoekers op het oude voetbalveld geweest. Natuurlijk wel een kleine domper voor Chris en Anita (ze hadden biertafels genoeg voor de dubbele hoeveelheid bezoekers en een aparte wc-wagen gehuurd), maar die zijn profi genoeg om dat niet te laten merken.
Het was weer heel erg leuk om veel van onze vrienden te zien en toen we tegen een uur of tien weer op huis aan gingen, hadden we dan ook lekker bijgekletst.
Vandaag was het een stuk prettiger weer, waarop we besloten om na het middageten naar de Brixenbachalm te gaan wandelen. De familie Van Ekeren is de nieuwe pachter van de hut en vandaag was de openingsdag.
Eerst met de auto naar de parkeerplaats beneden gereden, waarna we deels via de kreuzweg naar de hut zijn gewandeld.
Joris wilde weer continu voor de foto poseren, hier had hij net even niet door dat ik een foto nam.
Gelukkig hebben we de jongeman ook foto´s laten maken, waardoor wij drieën ook een keer geposeerd en wel op de foto staan.
Op het terras half in de schaduw, half in het zonnetje gezeten en lekker wat flesjes fris gedronken.
Omdat het hutje maar heel beperkt stroom heeft, wordt de drank er in rivierwater gekoeld, wat ervoor zorgt dat het precies goed op temperatuur is. Vooral Sabine kon er geen genoeg van krijgen (Joris stopt gewoon z´n hoofd in het water, dat koelt ook...)
Op de terugweg hebben we de weg langs de beek genomen, het blijft altijd een mooi gezicht vinden wij.
Ook hebben we nog vlierbloesem geplukt om er limonade van te maken. We hebben het recept van wat dorpsgenoten overgenomen.
ca 10-16 bloesems, 60 g suiker, 2 citroenen goed afgeboend en in stukken gesneden, 10 liter water. Dit geheel twee dagen buiten in het zonnetje laten staan en klaar is de limonade. Morgen ga ik de citroenen kopen en dan zijn we heel erg benieuwd naar het resultaat.
0 Comments:
Een reactie posten
<< Home