In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

zondag, oktober 17, 2010

Nog even een stukje leesavond en de rest van het weekend

Vrijdagavond half zeven..... Joris was al bijna niet meer te houden, die stond echt te springen (letterlijk) van plezier dat hij zo laat mocht opblijven. Even later stond er een net zo springende Angelina voor de deur om Joris op te halen. Angelina haar moeder bracht ze en ik ging ze om 22.00 uur weer ophalen.
Het was buiten goed koud, Sabine had een te dunne jas aangetrokken en had het bar koud, maar het ging met haar weer een stukkie beter toen ze aan een boomtak ging slingeren.
Een moeder met wie ik stond te praten, had al een winterjas aan, handschoenen aan en muts op. Met die vochtige kou die we nu hebben, voelt het vaak kouder aan dan in de winter als het -12 is. (daaronder is het in de winter echt kouder).
Op een bepaald ogenblik ging het licht in de hal aan en even later kwamen de kinderen er aan. Ze kregen allemaal een koek mee en ik mocht een aantal complimentjes in ontvangst nemen :)
Helemaal blij kwamen de kinders mee naar huis, ze hadden het allemaal prachtig gevonden.
Nadat ik Angelina thuis had afgeleverd (ik ben maar even meegelopen om te kijken of haar moeder de bel wel hoorde), heb ik voor ons een beker chocolademelk met slagroom gemaakt. Om iets na half elf was het toen echt tijd geworden om te slapen.

Zaterdag en zondag hebben we heerlijk uitgeslapen, ik heb de was en de strijk bijgehouden, zodat ik morgen niet met een flinke berg moet beginnen, we hebben met z´n drietjes wat tv gekeken, Wii gespeeld, ik heb met Joris gelezen en allebei de kinderen hebben ook nog wat huiswerk gedaan dat ze voor het weekend hadden gekregen.
Het weer speelde bepaald niet mee en Sabine was weer helemaal niet lekker van de maandelijkse perikelen dus we zijn niet weg geweest. Ik had eigenlijk zaterdag met ze naar Kirchberg willen gaan, waar een boerenmarkt werd gehouden met onder andere allerlei oude ambachten, maar zin om in de miezerregen te gaan lopen hadden we niet.
Zaterdagavond heb ik een marathonsessie pizzaatjes bakken gehouden, ik had van een kilo bloem pizzadeeg gemaakt, zodat ik voor de kinderen wat lekkers heb dat ze mee naar school kunnen nemen. Alles op de pizzastand van de oven gebakken en dat betekent dat je precies 4 pizzaatjes tegelijk kunt bakken. Ik heb er 35 gebakken..... Hiervan zijn er 29 overgebleven om in te vriezen, dus onze vriezer zit weer lekker vol met hapjes voor school.

Morgen weer om 6 uur op, Joris moet om 7.15 uur beginnen en Sabine om 7.30 uur, dus ze moeten uiterlijk om 6.45 uur op pad.
Nog vijf daagjes, dan hebben we herfstvakantie en kunnen we weer uitslapen!