In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

zondag, augustus 08, 2010

Boogschieten

Vandaag zijn we dan eindelijk eens het nieuwe boogschiet parcours van de boogschietvereniging Lakota gaan bezichtigen. De boer in Bockern heeft z´n land weer terug gevraagd en heeft er nu zelf een parcours opgezet, want daar komen elke week in de zomer de toeristen boogschieten, dus die zag er ook wel een handeltje in.
Het parcours van de vereniging ligt nu boven het Filzerhof in Kirchberg en is ook weer een prachtig parcours geworden. De twee mannen hebben geschoten, terwijl ik frambozen en bosbessen heb verzameld (niet al te enthousiast, dus er kon precies een kleine plaatkoek van gemaakt worden).
Onderweg 1 ander boogschietgroepje tegen gekomen en een stelletje dat paddestoelen aan het verzamelen was. Toen ik riep dat wij dat niet durven omdat we niet weten welke eetbaar zijn en welke niet, kregen we de buit te zien. Ze hadden niet heel veel, maar toch een aantal mooie eierschwammerl bij elkaar weten te vinden. Waar ze ze hadden gevonden, hebben we niet gevraagd, daarop krijg je toch geen antwoord. Je wordt ook voor van alles en nog wat uitgenodigd, maar de paddestoelpluktochten gaan altijd alleen met de familie, iedereen heeft zo z´n eigen favoriete plekken en die worden echt met niemand gedeeld.
Ach, wij zijn er toch al niet dol op dus dat scheelt.
Wel een leuke paddestoel tegengekomen, waarvan we vermoeden dat dit het begin is van een eierschwammerl, maar zeker weten doen we het niet.
Het was echt een goede dag voor een wandeling, bewolkt, niet te warm, niet te koud. Zo nu en dan kwam het zonnetje er even doorkijken en ook hebben we wat regendruppels gehad.

Daarna zijn we naar de Inn gereden en zijn er in het plaatsje Rattenberg overheen gegaan. Daar kwamen we terecht op een reuzencamping. Camping Seehof, echt gigantisch groot en doordat het achter een heuvel ligt, heb je helemaal niet het idee dat je in het drukke Inntal bent. De dorpjes aan die kant zijn ook erg leuk voor een vakantie en vrijwel allemaal met een leuke dorpskern. Super om eens gezien te hebben.
Ik zei al tegen Paul dat ik me best kan voorstellen dat je op die camping een zomerplaats hebt en daar in de zomer in de weekenden lekker naar toe gaat. Niet al te ver rijden, in eigen land dus geen taalproblemen en mocht het weer slecht zijn ook geen probleem, dan rij je weer net zo snel naar huis.

Zodadelijk gaan we lekker smullen van de plaatkoek die ik net snel gemaakt heb en dan is onze luie zondag weer voorbij.