In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

zondag, september 12, 2010

Santenbachalm en gehaktballen

Net als gisteren was het vandaag ook prachtig weer, dus we hebben de rugzak ingepakt en zijn lekker gaan wandelen.Om 10.00 uur gingen we onderweg.
Vanuit ons huis kijken we op de hut van Maresi Sillaber, de Santenbach-Niederalm en daar zijn we vandaag eens heen gewandeld.
Hier een plaatje van het begin van onze route. We hadden de auto onderaan het pad naar de Kandleralm geparkeerd, maar in plaats van linksaf richting Kandleralm, zijn we rechtsaf geslagen naar de Santenbachalm toe. We hebben toch aardig wat gewandeld, maar deze weg hadden we nog nooit gelopen, dus dat was extra leuk.
Veel ging door het bos en daar waren we blij dat we allemaal iets met lange mouwen mee hadden genomen, want dan merk je goed dat we de herfst ingaan; het is toch een stukje frisser.
Op dit weggetje vonden we de eerste rijpe bramen, altijd lekker bij een wandeling.

Natuurlijk wilden we ook op de foto en Joris was zo lief om die te nemen. We stonden lekker gek te doen en dit leuke plaatje is er uit gekomen.
Joris vond het omhoog lopen nog niet vermoeiend genoeg, dus die wilde steeds sprintjes trekken. Klaar voor de start......
Na een goede anderhalf uur (tja we staan overal bij stil dus doen er lang over) arriveerden we bij de hut. Helaas was Maresi er niet, maar ook van de buitenkant is het prachtig.
Het is ook duidelijk dat ze van bloemen houdt, er staat van alles.
Dit groepje vond ik zelf erg mooi.
We hebben er heerlijk onze meegenomen pizza´tjes opgegeten en hadden het idee dat we bij onze eigen almhut zaten. Er waren geen andere mensen die er hun lunch op kwamen eten dus dat was eigenlijk best wel grappig.
Terug zijn we via de Kandlerweg gelopen wat een bredere weg is en dus wat minder leuk om over te lopen, maar we wilden graag via een andere weg teruggaan.

Thuisgekomen zijn de kinderen het bos ingedoken om te spelen en Paul is met buurman Richard gaan tennissen. Ik heb het gehouden bij het doorlezen van een deel van mijn Allerhande verzameling.

Vandaag was Sabine aan de beurt om te koken en op haar verzoek hebben we vandaag samen nederlandse pot gekookt. Zelfgemaakte aardappelpuree, gekookte groene kool, gehaktballen met jus. Het ziet er misschien niet superdeluxe uit, maar het was wel erg lekker!
Natuurlijk hebben we daarna traditiegetrouw met z´n allen naar de uitzending van Galileo op Pro7 gekeken onder het genot van een kopje thee.
Het was een heerlijke zondag.