In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

woensdag, oktober 20, 2010

Vandaag in de groentekist..

Daarnet de groentenkist binnen gekregen en we zijn er heel blij mee!
Er is een bepaalde nederlandse groente die we hier echt wel missen en alhoewel het in de normale winkels niet te krijgen is, zit het dit keer wel in het groentepakket! Rechtsboven....
Toevallig werd het onderwerp op een emaillijst van me aangesproken en ik heb toen ook eens gekeken naar het Odin-pakket dat we in NL hadden. Dat is wel een stuk duurder volgens mij, maar dat kan ik natuurlijk helemaal fout hebben. Voor deze hoeveelheid betalen we € 10,25 en het komt bij boeren uit noord-tirol vandaan, hoeft dus geen ellenlange afstanden getransporteerd te worden en is echt supervers. Ik pak het netjes in in vochtige theedoeken, dan de koelkast in (aardappels natuurlijk niet) en zo blijft het echt een week vers.
Voor vanavond heb ik de gerookte zalm uit de vriezer gehaald, want dat vind ik erg lekker bij veldsla.
Tussen de middag hebben we al een stamppotje met herfstgroenten en rookworst (dank u lieve schoonouders!) gegeten.

Ook vandaag de geraniums eindelijk maar eens naar binnen gehaald. Er is voorspeld dat we vanavond sneeuw krijgen tot ca. 600 meter en daar wij zo rond de 840 m wonen, is de kans erg groot dat het hier gaat sneeuwen. De eerste wintertekens dienen zich al aan.